Dünyanın 1 Numaralı PC Markası: HP

hp

IDC’nin yayınladığı 2007 yılı 3. çeyrek kişisel bilgisayar (PC) pazarı sonuçlarına göre HP, dünya genelinde sevk edilen PC sayısında sektörünün lideri oldu. Masaüstü ve dizüstü bilgisayarlar, ultra hafif taşınabilir cihazlar ile x86 sunucuların yer aldığı PC kategorisinde, HP en yakın rakibinden 3 milyon adet fazla ürün sevkederek ilk sıraya yerleşti.

Bu dönemde 13 milyonun üzerinde ürünü pazara sunan HP, 2006 yılının aynı dönemine oranla da %33′lük bir büyüme gerçekleştirdi. Sevk edilen ürün sayısı 2007 yılının 2. çeyreğine göre de 1,5 milyon arttı.

IDC’nin 2006 üçüncü çeyrek mali yıl verilerine göre de dünya genelinde PC pazarının büyüklüğü 57 milyon doları buluyor. Türkiye’de ise Kişisel bilgisayar satışları bilişim pazarının yaklaşık %45′ini oluşturuyor. HP gerek Türkiye, gerekse dünya pazarında liderliğini sürdürüyor.

kaynak: http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=4880

Benzer Yazılar

AMD VISION Teknolojisi, Günümüz Tüketicilerinin Okulların Açılma Döneminde Yeni Bilgisayar T...
WPA şifrelemesi sadece bir dakikada kırıldı
CellShock'dan 1866MHz'de Çalışann Yeni DDR3 Bellek Kiti
Yorum Yap

0 Yorum.

Yorum Yap


[ Ctrl + Enter ]