PHILIPS SNA6500 WIRELESS (KABLOSUZ) MODEM KURULUMU RESİMLİ ANLATIM

sna 6500

Resimlerin orjinal boyutlarını görmek için üzerine tıklayınız.

1. Öncelikle modemize ait gerekli kablo bağlantılarını yaptıktan sonra (apadtörün takılması, ethernet kablosu vasıtası ile modem ile pc arasında bağlantıyı oluşturma) herhangi bir web tarayıcısı açınız(internet explorer, firefox, opera gibi), adres çubuğuna 192.168.2.1 yazıp enter a bastığınız zaman karşınıza aşağıdaki ekran gelecektir.Bu ekrandaki şifre kısmına admin yazıp entera basmanız yeterli.
SNA6500

2.Açılan pencerede sol menude bulunan kurulum sihirbazına tıklıyoruz ve diğer adıma geçiyoruz.

3. Bu ekran kolay kurulum ekranı olup bir kaç adım sonra modeminizin kurulumu tamamlanacaktır.

4. Kablosuz ayarlar kısmında network ünüze dilediğiniz bir ismi verebilirsiniz. Bu isim modeminizi kablosuz ağlar kısmında görünecek kısmıdır.ALtındaki seçenekten Kablosuz Network Adı Yayını (ESSID) kımını dilerseniz kapatabilirsiniz fakat bu ileride sıkıntıya düşmenize neden olabilir.

5. 3 ncü kısım olan ADSL ayarlarından ülke olarak Turkey, ISS olarak Other ISP, Protokol olrak PPOE seçeneğini tıklayıp diğer adıma geçiş yapıyoruz.

6. Gelen pencerede alt kısımda yer alan kullanıcı adı / şifre / şifre onaylayın kısımlarını dolduruyoruz. Kullanıcı adı TTNEt in size sağladığı kullanıcı adıdır buradaki kutucuğa ornekisim@ttnet yazdıktan sonra şifremizi iki kez girip next ile devam ediyoruz.

7. Onayla kısmında sağ altta bulunan ayarları kaydet butonuna bastıktan sonra bizim kurulum esnasında girdiğimiz tüm bilgiler modemin içerisinde saklı tutulacak şekilde kayıt edilir. Bunun anlamı şudur ileride pc nize format atıp sisteminizi tekrar kurduğunuzda yapmanız gereken modeminizin kablosunu pc nize takmak veya notebook unuzun wireless ını açmak olacaktır.

8. Kablosuz ağınızı şifrelemek için yine solda yer alan Güvenlik kısmında yer alan Kablosuz kısmına tıklıyoruz. Burada Kablosuz modul aktifi seçiyoruz ve ayarları kaydet tuşuna basıyoruz.

9. Kablosuz güvenliği aktif hale getirdikten sonra sıra geldi modeme şifre vermeye. Yine sol menuden kablosuz kısmını seçip aşağıda yer alan wep kısmına tıklıyoruz. Sağ tarafta açılan pencerede seçenekler resimde gördüğünüz şekilde olmalı(farklı kombinasyonlarda olabilir gösterilen minimum şifrelemedir)ve Anahtar 1 kısmına 10 karakterlik bir sayısal değer girilmelidir. Bu numarayı bir yere not edin ki evinize notebook kullanan bir arkadaşınız geldiği zaman yapması gereken sadece kablosuz ağınızı bulup bağlan demek, bağlantı esnasında şifre isteyecektir belirlediğiniz şifreyi bir kez girmesi yeterli olacaktır arkadaşınızın. Anahtar 1 kısmına gerekli şifreyi yazdıktan sonra ayarları kaydet tuşuna basıyoruz ve böylece kablosuz modemimiz şifrelenmiş oluyor.

10) Tüm sorularınız için admin@bilgisayar-destek.com adresine mail atınız.

PHILIPS SNA 6500 KABLOSUZ MODEMLERDE PORT AÇMAK (RESİMLİ)

Öncelikle bilgisayarımızın modemden almış olduğu IP adresini bilmemiz gerekmektedir. Bunun için

şu adımları izleyiniz.

Komut Satırını açınız.

Başlat>Çalıştır>cmd>Enter

Açılan pencerede ipconfig -all komutunu veriniz. Açılan pencerede IP Adres yazan kısım sizin

modemden aldığınız IP numarası olacaktır. Örnek olarak siz modemden 192.168.2.x gibi bir adres

alacaksınız. Buradaki x adresi eğer kendiniz sabit bir ip almadıysanız değişkenlik gösterecektir.

Fakat port kullanımı için bu değeri sabit yapmanız daha sağlıklı olacaktır. Çünkü açılan portta

belirlenen ip adresini hangi bilgisayar aldıysa o port ona açık konuma gelecektir. Şimdi geçelim

port tanımına. aşağıdaki 4 resimde kısaca port açmak tarif edilmiştir.

1) Öncelikle webarayüzü kullanarak modeminizin içine giriş yapıyoruz. Karşımıza gelen ekrandan
sol kısımda yer alan “Gelişmiş Ayarlar” kısmına tıklıyoruz.

2) Bu kısımda Port açmak için gerekli menü olan “NAT” kısmına tıklıyoruz. “Nat modül işlevi”
kısmının “Aktif” durumda olduğundan emin olunuz. Aktif değilse aktif kısmını seçip “Ayarları Kaydet”
butonuna tıklıyoruz.

3) Bu kısımda sol kısımda yer alan “Sanal Sunucu” kısmına tıklıyoruz. Bu menüde sağ tarafta yer
alan kutucuklara hangi ip numarasına hangi portu açmak istiyorsak bu tanımlamaları yapabiliriz. Bu
kısımda yapılacak işlemlere dikkat etmemiz gerekmektedir. Çünkü port tanımlamaları güvenlik
açıkları oluşturabilir. Bu kısımda yapılacak tanımlamalarla Radmin, RDC, emule, azureus, limewire
gibi birçok uygulama için port tanımı yapılabilir.

4) Bu kısımda ise siz modemden hangi ip adresini aldıysanız sağ kısımdaki kutucuklara resimde
gösterilen şekilde girişleri yapıp “Add” butonuna tıklıyoruz. Bu işlemleri yaptıktan sonra yaptığınız
tanımlamanın geçerli olabilmesi için modeminizin yeniden başlatılması gerekebilir. Bağlantı sorunu
yaşarsanız modemi açıp-kapamanız yeterlidir.

PHILIPS ÜCRETSİZ TUKETİCİ DANIŞMA HATTI: 0800 261 33 02


Port açmak için tüm sorularınızı “Yorum” kısmından sorabilirsiniz.

Bu yazıyı kaynak belirterek (link veya adres) dilediğiniz gibi alabilirsiniz…

Farklı modem kurulumları istekleri için iletişim kısmından mail gönderebilirisiniz.

19,212 kez okundu.

Etiketler: , , , , , , , , ,

PHILIPS SNA6500 WIRELESS (KABLOSUZ) MODEM KURULUMU RESİMLİ ANLATIM” için 217 Yorum

  1. Erhan says on :

    Ahmet eline sağlık cok işime yaradı…

    Kendine iyi bak…

  2. ömer faruk says on :

    selam ahmet abi….ya bu modemde ki Login Screen Penceresini ne yaptımsa geçemiyorum….senin adlattığın gibide yapsam aynı sonuç geçemiyorum….bu konuda yardımcı olursan sevinirim…Kolay gelsin….ben cevabı e-mail alırsam sevinirim….çok sağol

  3. ahm3t says on :

    Eğer kullandığın modem burada anlatılan ile birebir ise Login Screen ekranında admin girmen yeterli. Fakat admin ile giremiyorsan modemin kurulumunda daha önceden Login penceresinin şifresi değişmiş anlamına gelir. Bunu çözmenin tek yolu ise modeme reset atmaktır.Reset kısmı modemin arkasında açma-kapama butonun hemen yanında ufak bir yerdir. İnce uçlu bir kalem yardımı ile modem açıkken uzun süreli tıklamalar ile birlikte modem kendini resetleyecektir ve fabrika ayarlarına geri gelecektir. Fakat bu durumda modemin tüm ayarlarını yeniden yapmanız gerekmektedir. Resimlerdeki adımları ve anlatımları izleyerek kurulumu gerçekleştirebilirsiniz.

  4. ömer faruk says on :

    öncelikle teşekkürlerimi sunarım…gerçekten çok yardımcı oldu….bir sıkıntım daha var ama….web yerinden şifreleme yaptım ama halen ağ geçişi sifresiz durumda…bunu nasıl yapabilirim_?yardımınız için şimdiden tşk ederim….Saygılar

  5. ahm3t says on :

    Şifreleme işlemini yapmış olduğunuzdan emin olun. Modem menulerinden kablosuz sekmesine gelin kablosuz modülün aktif olduğundan emin olunuz. Şifreleme ve aktifleştirme işlemlerini gerçekleştirirken “ayarları kaydet” seçmeyi unutmayınız.

  6. MAHMUT NAZLI says on :

    merhaba

    modemin kurulumunu sitenizde çok güzel anlatmışsınız öncelikle böyle bilgileri bizlere sunduğunuz için çok teşekkür ederim.

    ben bu modemi kullanıyorum geçen gün hatlarda sorun vardı ve sürekli kopuyordu bende modemin reset tuşuna 20sn. kadar basılı tuttum ve esas sorun şimdi başladı.explorer ı açtığım zaman adsl bilgilendirme sayfası geliyor ve ” vpn ismi hatalı ” yazıyor. 192.168.2.1 yazıp buraya bilgilerimi girip kaydediyorum fakat hiçbir fayda etmiyor ve internete bağlanamıyorum.adsl destek hattını arayıp sorunu ilettim ıp alamadığımı ve modemimde sorun olduğunu söylediler.yardımcı olabilirmisiniz.eğer imkanınız varsa resimli olarak da anlatıp sorunu gidermeme yardımcı olursanız çok sevinirim.

  7. ahm3t says on :

    Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Bu sorun modem ayarlarınızın resetlenmesi (sıfırlanması) ile kaynaklı bir durum. Modem kurulumuna baştan başlayıp tekrar kurmanız gerekmektedir.(yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla).VPI ve VCI ayarlarınızın 8/35 ve PPO protokolününde doğru olduğundan emin olunuz. Kolay kurulumlar.

  8. MAHMUT NAZLI says on :

    ARKADAŞLAR ÇOK ÇÜKÜK BİR AYRINTI FAKAT ÇOK ÖNEMLİ BİR AYRINTI.MODEMİ RESETLEDİKTEN SONRA KULLANICI BİLGİLERİNİ GİRERKEN KULLANICI ADI VEYA SONUNDAKİ @ttnet EKLENTİSİ EKSİK FAZLA HATALI VEYA BÜYÜK HARFLE YAZILIRSA İNTERNETE BAĞLANAMAZ VE “VPN İSMİ HATALI” UYARISI ALIRSINIZ. BENİM MODEMİMDEKİ SORUN BUYMUŞ.TEKRAR BAŞTAN VE DİKKATLİ KURULUM YAPTIĞIMDA BU HATAMI FAKRKETTİM.YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

  9. ahm3t says on :

    Mahmut bey burada şunu eklemek istiyorum. Verdiğinix bilgi diğer kullancılara faydalı olacaktır. Bende konu ile ilgili bir hatırlatma yapmak istiyorum; modemde yer alan kullanıcı adı ve parola kısmı ile ilgili. Biliyorsunuz birkaç tane ADSL ISS bulunmaktadır. ttnet, smile adsl, superonline. Bunların modeme girişleri birbirinden farklıdır. Kısaca şu şekilde olmalıdır.

    ttnet için:
    kullanıcı adı: örnek@ttnet
    parola: şifreniz

    smile adsl için:
    kullanıcı adı: örnek@smileadsl.com
    parola: şifreniz

    superonline için:
    kullanıcı adı: örnek@superonlie
    parola: şifreniz

    şeklinde olmalıdır.

  10. halil says on :

    bu modemden aldım memnunum fakat kablosuz olarak yan daireden baglandıgımda
    1-2 dk da bir kopma oluyor her seferinde baştan taratıp baglanıyorum
    nerden kaynaklanıyor olabilir

  11. ahm3t says on :

    Merhaba Halil Bey;

    Bağlantı problemlerininin birkaç nedeni olabilir:

    1- Modem şifrelendiği zaman sinyal derecesi düşebilir. Modeminizi şifresiz hale getirip bağlantı durumunu kontrol ediniz. Herhangi bir kopma meydana gelmiyorsa modem konumunu değiştiriniz(yakınlaştırınız ve yeniden şifreleyiniz)

    2- Modem ile bağlandığınız cihaz (notebook veya desktop) arasındaki yerde sinyali azaltan etkenler olabilir. Bu durumları kontrol ediniz.

    3- Modeme bağlantı şekliniz nedir? Notebook ile dahili wireless modem ile mi yoksa harici usb dongle adaptör vasıtasıylamı bağlantı kuruyorsunuz. Usb adaptör kullanıyorsanız sorun bu cihazdan kaynaklanabilir.

    4- Kablosuz bağlantı kanalıı sabitlemeyi deneyiniz. Örnek 3-6 ncı kanal gibi.

    5- Sorun hiçbirşekilde çözümlenmediyse modemin vericisinde problem olabilir, aldığınız yere başvurunuz.

  12. halil says on :

    sagolun ahmet bey
    modem su an sifresiz.mesafe en fazla 7 metre sadece arada duvar var.usb adaptör takılı harici whirees var laptopta belki problem ondandır,
    4. satırda yazdıklarınızı nasıl yaparım? bir deneyeyim bu uygulamayı modemde ayrıca laptoptada mı yapıyoruz
    bir sorumda modemin özelliklerinde su kadar sanıyede kopsun diye bişi varmı orda gördüğüm kadarıyla modemde sanki vakitle ilgili bişiler var gibi

  13. ahm3t says on :

    Modem menülerinden kablosuz kısmında biraz gezinirseniz göreceksiniz. Tam yeri aklımda değil fakat ESSID (kablosuz ağ adı) değiştirebildiğiniz kısımda yer alır. Genelde otomatik olarak seçilidir. Manuel olarak belirttiğim kanalları seçip deneyiniz. Uygulamayı modem arayüzüne girip modem menülerinden gerçekleştiriyoruz; bilgisayar kısmında herhangi bir ayar yapmanıza gerek yoktur.

  14. Çağrı says on :

    Merhaba; bugün notebook olan bir arkadaşıma philips marka 6500 serisi kablosuz modem yüklemek istedim fakat bütün ayarları doğru yağtıpım halde ki reset attığım halde en son adımda bağlantı kurulamadı diyor. ve sadece bunu yazıyor bağlantı ayarı yani 8/35 ayarı doğru PPPoE ayarı doğru ama kablosuz modemim bir türlü notebook bağlanmıyor yeni notebook vista yüklü neden acaba ? Yardımcı olursanız sevinirim ?

  15. ahm3t says on :

    Şifreleme ile ilgili problemler yaşıyor olabilirsiniz. Öncelikle şu sorulara cevap verirseniz bende size geri dönüş cevapları yazabilirim.
    1- Kablosuz ağınız şifrelimidir. Şifreleme tipi nedir.
    2-Kablosuz ağa şifre verildiğinde sinyal şiddeti düşer. Modem-Notebook arasındak mesafe yeterli seviyedemidir. Sinyal seviyesini kontrol ediniz. Aradaki kopmalar yüzünden. Bağlantı kuramayabilirsiniz.
    3- Kablosuz ağınızı şifresiz konuma getirip bağlantı kurmayı deneyiniz.
    4-Kablosuz ağları görüntülediğiniz zaman size ait olan modeme mi bağlantı sağlıyorsanız.
    5-Sorununuzu kısa sürede çözmek için
    http://www.bilgisayar-destek.com/adsl-servis/
    (İstanbul için geçerlidir)

  16. saffet says on :

    merhaba,
    aynı modeme şifre koydum fakat şifre tam kaydedilirken sayfa görüntülenemiyor diye mesaj geliyor ve bir daha internet bağlantısı sağlayamıyorum.Sorun ne olabilir.

  17. ahm3t says on :

    Merhaba Saffet Bey;
    Bunun nedeni şudur:
    Şifreleme işlemini kablozu bağlantı ile yapmaktasınız. Kablosuz ağınıza bir şifre verdikten sonra modem kendini restart edecektir yada sizden modemi reboot etmeniz istenecektir. Şifreleme işlemini yaptıksan sona modemde değişiklik yaptığınız için bilgisayarınız ile modem arasında reboot işleminden sonra tekrar bağlantı kurulmak istendiğinde (webarayüz erişimi) şifre verdiğiniz için bu sağlanmayacaktır. Bunu düzeltmek için kablosuz ağlar kısmına gelip modeminizi aratmak ve bağlan tuşuna basmanız yeterlidir. Bu adımdan sonra karşısnıza şifre girmeniz gereken bir ekran gelecektir. Bu 2 satırdan oluşan ekrana üst ve alt tarafa belirlediğiniz şifreyi doğru girdikten sonra modem ile bağlantıyı ve dolayısı ile internet bağlantısını sağlamış olacaksınız. Bu şifreyi birkez girip modem ile bağlantı kurduktan sonra artık bilgisayarınızı her açtığınızda bu modemin kapsama alanında iseniz vede bilgisayarınız wireless anahtarı açık konumda ise bağlantıyı kısa bir süre sonra otomatik olarak kuracaksınız.

    Bir pratik bilgi olarak modemde yapacağınız her türlü değişiklikleri ethernet kablosu vasıtası ile yaparsanız daha sağlıklı ve hızlı hareket edersiniz..

    Sorununuz çözecek bir açıklma olmadı ise sorunuzu daha fazla detaylandırınız; mümkünse hata aldığınız ekranı print screen ile bize ulaştırınız.

    İlgilinize teşekkürler.

  18. saffet says on :

    selamlar,
    dediklerinizi harfiyen yaptım ve sorun çözüldü.
    başarılarınızın devamını dilerim.

  19. ahm3t says on :

    Merhaba Saffet Bey;

    Sorununuz çözüldü ise güzel bir durum. Sizlerden ricam kısıtlı imkanlarla devam ettirdiğimiz bu oluşuma yorumlarınızla takibinizle ve diğer adsl kullanıcılarını bilgilendirmekle yardımcı olabilirsiniz. Teşekkürler.

  20. ZAFER says on :

    MERHABA DÜN BU MODEMİ ALDIM KURULUM AŞAMASINDA BİLGİLERİ GİRDİM VERİ KAYDEDİLDİ DEDİ AMA BAĞLANTI KURULAMADI DEDİ.
    ONDA SONRA PROGRAM AÇILMADI BİR TÜRLÜ AĞ BAĞLANTISI BULUNAMADI YOK GİBİ MESAJLAR GELDİ HALBUKİ IŞIKLARI YANIYOR VE KASANIN ARKASINDAKİ ETHERNET GİRİŞİNDEKİ IŞIKTA YANIYOR AMA AĞ BULUNAMADI BAĞLINTI YOK DİYOR NE YAPMAM LAZIM .

  21. ahm3t says on :

    Merhaba Zafer Bey;
    Öncelikle kurulum aşamasındaki adımların doğruluğundan emin olunuz. VPI/VCI 8-35 olacak şekilde ayarlayınız. Daha sonra hangi servis sağlayıcıyı kullanıyorsanız ona göre kullanıcı adı ve parolanızı giriniz. Hangi sağyalıcıyı kullanıyorsunuz. ttnet, superonline, smile adsl? Bağlantı bulunamadı derken neyi kastettiniz? Alternatif tarayıcı kullanınız. Firefox veya Opera gibi.

  22. SERDAR says on :

    laptop umla bir türlü kablosuz bağlanamıyorum
    servisi arıyorum buraya getiin diyor.oradan yadım edecek kapasitede değiller demekki.ayarlar konsunda yardım ederseniz sevinirim fikirleriinizden eminim binlerce insan yaralanıyor. modemimin orjinal ayrlarını değiştirdiğim için gereken ayarları bulamıyorum.kabloz bağlantım sağlanmıyor yardım ederseniz sevinirim.

  23. ahm3t says on :

    Merhaba Serdar Bey;
    Öncelikle ilginiz için teşekkür ediyoruz. Sizinde bahsettiğiniz üzere sitemizde yer alan adsl modem kurulumları ve diğer teknik anlatımlar dediğiniz gibi çok geniş kitlelere ulaşmakta. Bu işi tamamen ücretsiz olarak yapmaktayız. Ayrıca bir ADSL servisücretinin minimum 25 YTL olduğu şu durumda bu işi ücretisz olarak yapmak ve doğruyu sunmak inanın bazen zor oluyor. Hele ki uzaktan yardımla sorun çözmek en zorudur. Ama herşeye rağmen sorun çözmeye durmadan ve bıkmadan devam ediyoruz. Artık kullanıcılardan ricamız şu olacaktır. Sayfamızın sağ kısmında yer alan reklam bölümüne 1 kez tıklamaları. Buradan gelecek gelir ile giderlerimizi karşılamayı düşünüyoruz ve kullanıcıya daha hızlı ve net çözümler sunmayı hedefliyoruz. Anlatımlarımızı zenginleştirmek adına bol bol resim ve pdf dmküman kullanmamız gerekiyor fakat buda ortaya ciddi bir biçimde host sorunu çıkarmaktadır. Umarım siz kullanıcıların reklamlarımıza göstereceği ilgi sayesinde giderlerimizin en azından bir kısmını karşılamış olacağız. Bu kısa açıklamamızdan sonra sizin sorunuzun cevabına gelelim:

    Öncelikle modeme kablolu olarak bağlanabiliyormusunuz ve internet çıkışı sağlayabiliyormusunuz.? Kablolu bağlanıp kablosuz iletişim kuramıyorsanız bunun birkaç nedeni olabilir buradan söyleyebileceğim. Birincisi notebookunuzun kablosuz erişimi aktif durumda değildir.ikinci olarak modem kablosuz yayın yapmıyor olabilir.üçüncüsü modeme verdiğiniz şifre notebook-modem iletişiminin gerçekleşmesine engel oluyor olabilir.

    Öncelikle modemi baştan yapılandırmayı deneyiniz ve bunu kablosuz olarak değil ethernet kablosu vasıtası ile yapınız. Modemi bilgisayara kablo vasıtası ile bağlayıp kurulumda anlatılan şekilde webarayüzüne erişip yine kurulum anlatımında yer alan adımları izleyip kurulumu tamamlayınız. Kurulum aşamasında kablosuz ağınıza herhangi bir şifre vermeyiniz. Kurulum bittikten sonra kablosuz erişimi deneyiniz bağlantı kurulduğunda webarayüzü ile modeminizin güvenlik ksımına gelip kablosuz ağınızı şifreleyiniz. Şifreleme işlemi bittikten modem yeniden başlatıldıktan sonra modeme tekrar bağlanmayı denediğinizde sizden bir şifre isteyecektir.Karşınıza gelen ekranın iki satırınada verdiğiniz şifreyi girip bağlan/connect e tıklayınız. Bir müddet sonra modeme otomatik olarak bağlanacaksınız ve internete ayarlarınız düzgün yapılandırılmış ise erişmiş olacaksınız.Bu anlatım size faydalı olmadıysa eğer kurulumun hangi aşamasında kaldığınız belirten yorumlar yazın adım adım ilerleyelim. Kolay kurulumlar.

    LÜTFEN SİTE İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARIMIZA TIKLAYALIM. SİZİNDE BİZLERE BİR KATKISI BULUNSUN…

  24. serdar says on :

    selamlar bir problemle karşıkarşıyayım sizin yardım edebileceğinizi düşündüm laptopla hem wireless le hemde kablo ile internete bağlanamıyorum ama masaüstü bilgisayarla bağlanabiliyoru sürücüleri kaldırıp tekrar yükledim ama sorun çözülmedi sınırlıbağlantı veta bağlantı yok uyarısı çıkıyor ….

  25. ahm3t says on :

    Merhaba Serdar Bey;
    Farklı bir bilgisayar ile bu modem üzerinden internete çıkıyorsanız ve notebook ve desktop unuzla yine aynı modem ile bağlantı kuramıyorsanız ve sınırlı bağlantı uyarısı alıyorsanız network sürücülerinizi kontrol ediniz. Kablo ile bağlanamıyorsanız ethernet kartınız disable konumda olabilir. Bu durumu kontrol ediniz. İkinci olarak sınırlı bağlantı uyarısını kablosuz bağlantı kurarken alıyorsunuz sanırım. Bu durumu modeme verdiğiniz şifreleme tekniğini değiştirerek çözebilirsiniz. Öncelikle modeme verdiğiniz şifreyi kaldırıp bağlantı kurmayı deneyiniz. Bağlantı yine kurulamıyor ise modem-bilgisayar konumunu değiştiriniz. Bağlanmak istediğiniz ağın sizin modeminiz olduğundan emin olunuz.Şimdilik söyleyeceklerimiz bu kadar..

    LÜTFEN SİTE İÇERİSİNDEKİ REKLAMLARIMIZA TIKLAYALIM. SİZİNDE BİZLERE BİR KATKISI BULUNSUN…

  26. serdar says on :

    ben daha önce aynı bilgisayarla baplanıyordum zaten ama bugün bir süre bağlandıktan sonra bağlantı gitti normanlde bir aydır laptopla wireless bağlantısı masaüstüylede ethernettej ağlanıyorum ve masaüstünde problem yok şu anda laptopta var driverleri tekrar yükledim ama sonuç değişmedi ethernet bağlantısını denedim ki onunlada daha önce bağlanabiliyordum yne bağlanamadım yinede ilgini için tşk reklamlara tıklıyorum saolun

  27. ahm3t says on :

    Merhaba Serdar Bey;

    Öncelikle notebookunuzda varolan tüm kablosuz bağlantıların hepsini siliniz.Daha sonra kablosuz ağları yeniden aratıp kendi modeminizi bulup bağlantı kurmayı deneyiniz. Bilgisayarınızı güncel bir virüs programı ile tarayaınız.

  28. çağdaş says on :

    seşamlar benim bir pronlemim var sizden akıl alamak için bu mesajı yazıyorum ben 1024kbps hızında sınırsız adsl abonesiyim fakat download hızım 779kbps upload hızım ise 198 kbps türk telekomdan görevli gelip hattı kontrol etti bi cihazla hattınızda problem yok dedi bu problem modemden kaynaklanıyor olabilirmi bide bazen bir siteye girebilmek için 4eya5kez yenile demem gerekiyor modemim pikatel airmax 101 napmalıyım lütfen yardım edin bu arada siteniz mükemmel başarılar sizlere

  29. ahm3t says on :

    Merhaba Çağdaş Bey;
    Öncelikle şunu belirtmeliyim telekomun yapmış olduğu en son hız arttırımlarından sonra hatlarda oluşan birikmeler, yoğunluklar birçok kullanıcının reel-gerçek hızlara ulaşamamasında neden olmuştur. Almış olduğunuz veri ve göndermiş olduğunuz veri hızının modeminizle herhangi bir alakası yoktur. Birinci neden şu olabilir bağlantı kurduğunuz sitelerde oluşan yoğunluk download-upload hızınızı etkileyebilir. İkincisi telekom tarafından kaynaklanan yoğunluk, merkez hatta olan uzaklığınız, kablolama sorunları (ek-oksitlenme, manyetik alan etkisi vs) bu hız kaybına neden olabilir. Sizin yaşadığınız sorun birçok kullanıcıda mevcuttur, Aşağıdaki linkte bulunan resim benim şahsi internet bağlantımın hızını göstermektedir. Yani bende olması gereken hızlara erişememekteyim. Benim yaşadığım sorun telekom kaynaklıdır. Modeminize ait herhangi bir sorun bulunmamaktadır.

    Airties RT-’210 Modemime Ait Hız

  30. çağdaş says on :

    öncelikle ilginiz takdire değer teşekkür ederim bu aşamada napmalıyım peki tam bir ay oldu interneti bağlatalı ama doğru düzgün sinirlenmeden bir kez olsun internete giremedim daha ve download hızım 777.2 upload hızım 211.7 türk telekomun alaksızlığından zaten şikayetçiyim ne müşteri hizmetleri bişey yapabiliyor nede teknik servisler ilgileniyor napmalıyım size soruyorum en son çare siz bana bişiy söleyinde ben de onu yapayım…saygılar çalışmalarınızda başarılar

  31. ahm3t says on :

    Merhaba Çağdaş Bey;
    Göstermiş olduğunuz ilgi için bizler teşekkür ederiz. Telekomun altyapı yetersizliği maalesef bu tip sıkıntıları çekmemize neden oluyor. Zaten ortada haksız bir rekabet ortamı bulunmakta. Smile ADSL, Superonline her nekadar kendi ADSL hizmetlerinide sunsa altyapı olarak tekel olan telekomu kullanmaktadırlar. Size tavsiyem şu olacaktır. Maddi imkanlarınız ve fiziki konumunuz elveriyor ise alternatif internet bağlantı yöntemlerini deneyiniz. Kablonet veya uydu bağlantısı ile internet yöntemlerini tercih edebilirsiniz.

  32. çağdaş says on :

    kusura bakmayın cevaplarınıza geç bakabiliyorum okul olduğu için gidip gelmek zorunda kalıyorum kablo net ve uydu bağlantısını inceleyeceğim ilginiz ve yardımınız için teşekkür eder saygılar sunarım haddim olmayarak bir tavsiyede bulunmak istiyorum size lütfen kusura bakmayın ben sitein reklamının az olduğunu düşünüyorum reklam olunca popularitenin artacağı inincındayım böylece hem sizler hem bizler daha mutlu olacağız saygılarımla …

  33. ahm3t says on :

    Merhaba Çağdaş Bey;
    Bizim buradaki bilgi paylaşım amacımız bir nevi sebil niyetinden. Yukarıdki Adsl Kurulum Servis linkinde de göreceğiniz üzere verdiğimiz ADSL Hizmetinin bedeli günümüz piyasasında 25 YTL dir. Fakat biz bilgisayar-destek ekibi olarak orda yazan duruma rağmen bize sorulan tüm sorulara hızlı ve doğru bir biçimde ve en önemlisi ücretsiz olarak çözüm sunmaktayız. Sayfalarımızda yayımlanan yorumların dışında kişisel olarak da birçok soru mail kanalı ile bize ulaşmakta. Biz mail yolu ile cevap dönmeme kararı aldık. Vereceğimiz cevaplar sadece yorum kısmına bırakılan sorulara olacaktır. Sitemizin reklamının az olduğu doğrudur. Elimizden geldiğince tanıtım yapmaya ve sponsor bulmaya çalışıyoruz. Siz değerli kullanıcıların sitemizi sık sık ziyaret etmesi, sağ kısımda yer alan devasa reklama günde 1 kez olsun tıklaması:) sitemizde gördüğünüz reklam sayısını arttıracaktır. Sitemizdeki reklam ve tanıtımın artması tamamen siz kullanıcılarımızın elinde. Siz sayfalarımızda bulduğunuz çözümleri başkalarına onlar diğerlerine derken bu zincir bir gün gelir halkasını tamamlar diye umuyoruz. Tüm gayretimiz kesinlikle ücret talep etmeden gelen tüm soruları karşılamak ve süretli-doğru bir biçimde yayımlamak. Umarım bizler siz kullanıcıların akıllarındaki soruların cevaplarını verebiliyoruzdur; bunun yanında beğeninizi kazanıyoruzdur. Uzun lafın kısası sizler sayfalarımızı ziyaret etmeye ve bu ziyaret sonunda diğer kişilere tavsiye etmeye devam ettikce bizlerde birgün görmek istediğiniz ve bizimde olmak istediğimiz konuma geleceğiz.

    Sizin namınıza sitemizden ziyaretini ve sorularını esirgemeyen tüm kullanıcılara sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. bilgisayar-destek çözüm sunmaya sizler yanımızda oldukça devam edecektir.

  34. Risan says on :

    Ahmet yine döktürmüşsün
    Valla süper
    Gerçekten bu site belli bir seviyeye geldi sayende
    haber süper olmuş.Çok işime yaradı.
    Emeğine sağlık.

  35. serdar says on :

    walla helal olsun size kardeşim ya bu devirde sizin gibi insan bulmak zor walla helal olsun size allah rağğzı olsun ben şahsen hergün giriyorum siteye ve bakıyorum haberlere inşallah en büyük olucaksızız eminim ben buna çünkü çok samimisiniz tekrar teşekkürler saolun saolun SAOLUN……..

  36. ahm3t says on :

    Merhaba Serdar Bey;
    İlgi ve alakanıza teşekkür ederiz. bizim için sitemizi ziyaret etmeniz, tavsiye etmeniz ve sağ kısımda yer alan devasa:) reklamımıza tıklamanız yeterlidir.Bizler elimizden geldiğince, bilgimiz dahilinde kullanıcıların yanında olmaya devam edeceğiz.

  37. semir says on :

    philips marka sna 6500 modem hp marka laptop a kablosuz bağlanıyor ancak ıbm lenova marka laptop tarafından hiç görülmüyor (ıbm laptop başka modemlere kablosuz bağlanıyor) ibm laptop philips sna 6500 e sadece kablolu bağlanıyor
    ıbm laptop un philips sna 6500 kablosuz olarak bağlanması konusunda yardımcı olursanız teşekkürler.

  38. ahm3t says on :

    Merhaba Semir;
    Öncelikle bu sorunun nedeni şu olabilir. olabilir. Philips SNA6500 kablosuz (wireless) modeminizin kablosuz yayın yapma durumu gizlenmiş olabilir. Yani başka kullanıcılar tarafından tarama yapıldığı zaman görünmemesi adına yapılan işlemdir. Bu durumu modem menülerinden kontrol ediniz. ESSID yayını gizlenmiş olabilir. Yukarıdaki kurulum anlatımının 4ncü resmine dikkatle bakarsanız ESSID yayınınn AKTİF/DEĞİL şeklinde bir durumu var. Modeminizin webarayüzüne girerek buradaki durumu kontrol ediniz. ESSID durumu aktif olmalı.

  39. semir says on :

    “HOME NETWORK SETTİNG” içinde bulunan “Channel and SSID” ayarı ENABLE durumda

  40. ahm3t says on :

    Merhaba Semir;
    Aynı resimde yer alan Kablosuz Mod kısmında ne yazmaktadır. Olması gereken resimde gördüğünüz biçimdir. Ayrıca yine kurulumun 9ncu resminde yer alan Kablosuz Modül seçeneği ne durumdadır.?

  41. semir says on :

    4 üncü resimdeki tek farklı ayar “Wireless Network Name” kısmında yalnızca “pihlips” yazısı var ttnet kullanıyorum onu ne olarak yazmam gerekiyor?

  42. semir says on :

    WEP Mode 64-bit Key Entry Method Hex Key Provisioning Static

  43. semir says on :

    Enable or disable Wireless module function : Enable

  44. ahm3t says on :

    Merhaba Semir;
    Öncelikle isim kısmında philips veya ttnet yada başka birşey yazması durumu etkilemez. Modeme verdiğiniz şifrede sorununuzun sebebi değildir. IBM Lenovo da kurulu olan işletim sistemi nedir? Son çözüm olarak modemi reseteyip tüm ayarları baştan yapılandırmanız olacaktır.

  45. semir says on :

    bu son bir haftada iki bilgisayar teknik destekçi ve bir philips teknik servis çağırdım hiç biri bu bahsettiğiniz ayardan söz etmedi ben elimden geldiğimce dediğiniz ayarları yaptım ama gene diğer laptop bu modemi kablosuz olarak görmüyor (başka modemleri görüyor) gelip bakmanızı istiyorum

    msn adresim s_e_m_i_r_1@hotmail.com

  46. ahm3t says on :

    Merhaba Semir;
    Öncelikle son bir yöntem daha kaldı. IMB Lenovo Notebook unuza ait wireless network adaptorunuzun sürücüsünü güncellemeniz gerekebilir. LENOVO SUPPORT sitesini ziyaret edip donanımınıza ait güncel sürücüyü çekip kurunuz. Daha sonra modem bağlantısını tekrar deneyiniz. Bazı modemler teknolojik durumu gereği network kartlarının bir kısmını desteklememektedirler. Sorununuz bu aşamadan sonra düzelmez ise iletişim kısmına girerek ücretli teknik servis isteyebilirsiniz

  47. mustafa says on :

    Network Adı Yayını (ESSID) kısmını kapatmak istiyorun çunku kablosuz aga ihtiyacım yok masa üstünde kullanıyorum ama oraya yazmışsınız ileride sıkıntı yaratabilir acaba nasıl bir sıkıntı yaratır? tşkürler.

  48. ahm3t says on :

    Merhaba Mustafa;
    Yukarıdaki kurulum anlatımda 4ncü resimde bahsettiğin ESSID yayını gizleme seçeneği mevcuttur. Kablosuz modulü Aktif Değil / Disable yapmanız haline essid yayını duracaktır. ESSID yayını ile ilgili soruları kurulum anlatımını detaylı incelerseniz görebilirsiniz.

  49. Speedtest says on :

    Arkadaşlar
    Merhaba , Bağlantı hızları ile ilgili olarak aşağidaki açıklamayı dikkate almanızı öneriyorum. Yukarıda arkadaşlar ın bahsettiği hızlar normaldir yani reelde alabilecekleri maksimum hızlardır.
    Açıklaması:Bilgisayarımızda üretilen bir IP bilgisi, ADSL modemden çıkana kadar pekçok header ilavesine uğrar. Bir örnek vererek açıklamak gerekirse, diyelim ki PPPoE olarak bağlantısı olan bir PC’de bir Web sayfasını açıyoruz. Bir TCP paket üretilecek, o bir IP paketine dönüştürülecek, PPPoE client PPoE header’ı ekleyecek, PPP olarak çıkarken bir header daha, sonunda da başka bir header ile Ethernet paketine dönüştürülecektir.

    Bir Ethernet paketinin en fazla 1518 byte olduğunu düşünürsek, bu paketin 66 byte’ı header’lar ile kaybolmaktadır.

    ADSL modemin Wide Area ile görüşmesi ATM protokolü ile olmaktadır. Bir ATM paketi 53 byte’tır. Bunun da 5 byte’ı header’dır.

    Bu bilgileri formülize etmemiz gerekirse :

    En Yüksek İletişim Hızı = Hız x 1452/1518 x 48/53
    128′lık bir ADSL bağlantının erişebileceği maximum bant genişliği : 128000 x 1452/1518 x 48/53 = 110,88 kps’tir.

    Bu da, 13860,54 byte/s => 13,54 Kbyte/s’tir.

    Kabaca ise Bağlantı hızınızın %15 - %20 civarı paket headerlarına harcanır.Kalanını net olarak kullanırsınız.

    İyi Çalışmalar

  50. ahm3t says on :

    Speedtest arkadaşımıza vermiş olduğu aydınlatıcı ve değerli bilgiler için teşekkür ederiz. Emeğinize sağlık.

  51. serdar says on :

    lmlar internet bağlantısını onar dediğim zaman netbt temizlenemiyor uyarısı alıyorum napabilirim yardım edermisiniz bu neden kaynaklanıyor nasıl çözebilirim bağlantımda sorun yaratırmı

  52. ahm3t says on :

    Merhaba Serdar;
    İnternet bağlantısını onar dedikten sonra yapılan işlem şudur;
    1. Modemden alınan IP numarası serbest bırakılır ve önbellek temizlenir. (ipconfig -release)
    2- Modemden dhcp vasıtası ile yeniden IP numarası istenir. (ipconfig -renew)

    Burada yapılan işlem basitçe bırakma-alma işlemidir. Sorun yok yani.

    Bu komutları el ile de vermek mümkün. Herhangi bir ip kaynaklı sorun yaşadığınız zaman. CMD satırına geçerek (dos ekranı) sırası ile şu komutları veriniz.

    1- ipconfig -release (ip bırakma işlemi)
    2-ipconfig -renew (ip alma işlemi)
    3- ipconfig -all ( network bağdaştırıcınıza ait bilgiler ve ip-dns-subnet gibi kısımların görüntülendiği komut)
    4- ping (bağlantıyı kontrol komutu. ping http://www.yahoo.com gibi)

  53. rıfkı atalay says on :

    slm,abi bu modemin kablosuz modulunu nasıl kapatabilirim?

  54. ahm3t says on :

    Merhaba Rıfkı Bey;
    4ncü resimde göreceğiniz üzere kablosuz modulu aktif konuma getirebilir aynı şekilde modeminizin yayın yapmasını durdurabilirsiniz.

  55. Alper Karaoğuz says on :

    Merhaba, ben Philips SNA6500 kablosuz modem kullanıyorum. Kablosuz özelliğini kapatıp RJ45 kablo ile kullanmak istiyorum. Ne yapmam gerekiyor?

    Teşekkürler.

  56. ahm3t says on :

    Merhaba Alper Bey;

    Yukarıdaki kurulum anlatımda 4ncü resmi incelerseniz sorunuzun cevabını görebileceksiniz.
    Modem arayüzüne 192.168.2.1.ile modem arayüzüne girip sol taraftaki menülerden Ev Network Ayarı / Home Network Settings kısmına giriyoruz. Buradan hem SSID yayınını kapatabilir hemde kablosuz modülü kapalı duruma getirebilirsiniz. Home Network e tıkladıktan sonra hemen altında açlılan menüden Kablosuz Modül kısmını seçiyoruz sağ kısımdan ise enable/disable durumunu ayarlıyoruz. Sizin seçiminiz disable olmalıdır. Yine sol kısımdaki menülderden Channel SSID kısmına tıklıyoruz ve sağ kısımda açılan menüden SSID yayını (Kablosuz modemimize verdiğimiz isim; yani kablosuz ağları arattığımızda karşımıza gelen isim) kısmından konumu enable/disable olarak belirleyebiliyoruz. Kablosuz modemin isminin hiçbir şekilde görünmesini istemiyorsanız bu konum sizin için disable olmalıdır.

    Burada şunu karıştırmayalım SSID yayınının disable olması modemin kablosuz yayın yapmadığı anlamınza gelmez. Sadece isim görünmez.

    Kablosuz modul disable olduğu durumda modem wireless yayın yapmayı durdurur. Sadece kablo bağlantısı ile modeme ve internete erişebilirsiniz.

  57. HARDENİZ says on :

    BTS de sadece 3 bilgisayar internete giriyor.. bu 3 bilgisayar da devamlı değişiyor.. bazen 1-5-7 bazen 5-9-12 vs. anlaşılan otomatik IP alıyor… sırayla IP vermek istedim ama yine bağlanmadı..
    şua anda öğretmen PC sinde
    ip: 192,168,2,2
    alt ağ mask:255,255,255,0
    varsayılan ag:192,168,2,1

    tercih edilen DNS : 192,168,2,1

    öğrenci bilgisayarlarına da ip: 192,168,2,3-20 veriyorum bağlantı yine gelmiyor

    SORUN NE OLABİLİR

  58. ahm3t says on :

    Merhaba Hardeniz;

    İlginize teşekkür ederiz. Öncelikle BTS ile neyi kastettiniz anlayamadım? ikinci olarak modeminiz dhcp özelliği gösterdiğinden bir bilgisayar modemden ip alır ve bu ip numarası modeme bağlı olarak o bilgisayara atanır (bilgisayar adına göre atama yapar). Kendi modemime ait ip tutma sınırı 2gündür. Bu 2 gün içerisinde modeme bağlantı kurmazsam ve benden başka modeme bağlanan kullanıcılar var ise aynı ip almam mümkün değildir.Bilgisayarlara verdiğiniz ip isimlendirmesi aşağıdaki resim gibi olmalıdır.

    IP NUMARASI VERME

  59. Ahmet says on :

    slm Ahmet bey,

    Modemi kurdum,wireless ile internete giriyordum,daha sonra wireless’ şifre verdim.fakat sürekli olarak yanlış bir wep anahtarından dolayı internete erişilemiyor uyarısıyla karşılaştım.sorunu nasıl aşabilirim,bu konuda yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden teşekkürler..

  60. ahm3t says on :

    Merhaba Ahmet Bey;
    Kullandığınız işletim sistemi Vista ise sorun yaşıyor olabilirsiniz. Ayrıca modeme bağlantı kurduğunuz cihaz nedir. Notebook yada masaüstü? Şifrelemeyi doğru olarak yaptınız mı? Birde bağlantı kurmak için windowsu mu kullanıyorsunuz yoksa wireless adaptörünüze ait yazılımı mı? Detaylı bilgi verirseniz çözümüde o kadar basit üretebiliriz.

  61. Ahmet says on :

    slm Ahmet Bey,
    Modemi kurdum,wireless ile internete giriyordum,daha sonra wireless’ şifre verdim.fakat sürekli olarak yanlış bir wep anahtarından dolayı internete erişilemiyor uyarısıyla karşılaştım.sorunu nasıl aşabilirim,bu konuda yardımcı olursanız sevinirim

    vista kullanıyorum,modemi masaüstüna kurdum,windows kullanıyorum.teşekkürler

  62. ahm3t says on :

    Merhaba Ahmet Bey;
    Masaüstü için kullandığınız wireless adaptör yazılımı yerine kablosuz ağlarınızı windowsun yöneteceği şekilde yapılandırınız. Vista modem şifrelemelerde sorun çıkarmaktadır. Web şifreleme ve 64 Bit lik şifreleme tipini seçiniz.

  63. Anıl says on :

    merhaba

    Ben daha once smile adsl kullanıyordum.kapattırdım ve ttnet gectim fakat suanda modemin kurulmunu yapamadım.bilgileri dogru bir sekilde giriyorum ayarları kaydet diyorum daha sonra ”adsl baglantısı kurulamadı” kullanıcı adı veya sifreyi dogru girdiginizden emin olun veya adsl baglantınızın baglandıgından emin olun yazısı cıkıyor her seferinde adsl icin basvuralı 3 gun oldu hala aynı hatayı verıyor. Yardımcı olursanız sevinirim. simdiden tesekkur ederim

  64. ahm3t says on :

    Merhaba Anıl Bey;
    smileadsl için geçerli olan kullanıcı adınız artık geçersizdir. ttnet in size sağlamış olduğu kullanıcı adını aşağıdaki kritere uygun olarak giriniz.

    kullanıcı adı: kullanıcıadınız@ttnet
    password: telekomun size sağlamış olduğu şifre.

    Kullanıcı adı ve parolanı size verilen sözleşme kağıdında mevcuttur. Ayrıca smileadsl ve ttnet internet bağlantısı için size sağlanan hat aynı değildir. Bir port değişikliği söz konusu olduğundan adsl hattınızın açık ve sinyalinizin sabit olduğundan emin olunuz. Modem üzerinde yer alan ledlerden bunu takip edebilirsiniz. Modem üzerinde yer alan sinyal ışığı yanı yanıp sönüyorsa hattınız daha açılmamış demektir. Bu durumda telekoma bilgi veriniz.
    (sinyal ledi: adsl, line gibi terimler olabilir, her modem üzerindeki ad farklılık gösterebilir)

  65. ahmet koca says on :

    Merhaba;
    Benim sorunum ise bilgisayarı her kapatıp açtıgımda internete otomatik olarak girememem.Devamlı modem e girip,durum kısmında internete bagla butonuna basıyorum.Modemin internete tomatik olarak girmesi gerekmiyor mu?
    Bir ayarı varsa,yol gösterirseniz çok sevinirim.
    Ayrıca site içerisinde ki yazılar çok güzel,çok faydalı oldular.Elleriniz dert görmesin.

  66. ahm3t says on :

    Merhaba Ahmet Bey;
    Sorduğunuz sorunun çözümü basit. Aşağıda linkini verdiğim resimde gördüğünüz üzere modem webarayüzü ile ayarlar kısmına girip seçimler yapmanız gerekmektedir.size uygun olan “Daima Bağlı” “Always Connected” olmalıdır. Umarım sorunuzun cevabını net bir biçimde almışsınızdır.

    İlgili resim:

    Philips SNA6500 wireless modem bağlantı problemi için çözüm

  67. ahmet koca says on :

    tekrar çok sagolun.Reklamları tekrar gezmeyi unutmayacagım :)

  68. gizem albayrak says on :

    lg diz üstü pc ım var philips sna6500 modemımı kurdum ama eternet kablosunu cıkarınca wireless la bağlanamıyorum.VİSTA kullanıyorum sanıyorum vısta bıseyleri engelliyor.napabılırım.

  69. ahm3t says on :

    Merhaba Gizem Hanım;
    Öncelikle şu çözümleri yapıp geri dönüş yaparsanız daha sağlıklı yanıtlar alabilirsiniz.
    1- Bilgisayarınız çevrenizdeki başka kablosuz ağları görebiliyormu?
    2- Başka bir bilgisayar ile kullanmış olduğunuz modemi görebiliyormusunuz?
    3- Vistanın kablosuz ağ sorun tanımlayıcısını kullanıp çıkan cevabı bizimle paylaşın.
    4- Modeme olan mesafeniz nedir?
    5- Kablosuz ağları görüpte mi bağlantı kuramıyorsunuz yada hiçbir şekilde kullanmış olduğunuz modemi wireless olarak göremiyormusunuz.
    6- Modeminizin teknik servisi ile görüştünüz mü?

    Bu maddeleri aynı sıra ile cevaplayabilirseniz sağlıklı cevapları hızlı bir şekilde alabilirsiniz.

  70. burcu says on :

    merhaba benim sorunum ilk ikinci kurulum resmindeki gibi adsl donanım kapalı yazıyor ve modemdeki ışıklardan sadece online ışığı yanmıyor modemi resetliyim dedim oda resetlenmiyor kuruluma girdim küçük bir pencere çıkıyor data yazısı veriyor tekrar deniyorum kurulum başarısız diyor benim merak ettiğim donanım kapalı olması modemdenmi yoksa pcdenmi kaynaklıyor şimdiden teşekkürler..

  71. ahm3t says on :

    Merhaba Burcu Hanım;
    Donanım kapalı uyarısı kurulumun tamamlanmadığı ve Online ışığının kapalı olması sebebiyle de internet çıkışınız olmadığı anlamına gelmektedir. Size önerim şu olacaktır. öncelikle ADSL hattınızı telekom vasıtası ile kontrol ettiriniz (444 0 375 - ttnet için) telefon hattınız da bir problem yoksa kullanmış olduğunuz modemi farklı bir noktada test ediniz. Aynı hataları ve uyarıları alıyorsanız modemin teknik servisine başvurunuz. Modemi resetlediğinizde unutmayın ayarların hiçbiri saklı kalmaz. Resetleme işleminden sonra kullanıcı adı ve parola kısmındaki eski veriler duruyorsa modem resetlenmemiştir demektir. Son olarak aldığınız uyarılar bilgisayarınızdan kaynaklanmamaktadır; sorun sadece modemi içermektedir.

  72. BUrak says on :

    Öncelikle böyle bir yardımdan ötürü tşk ederim.Benim sorunum 192.168.2.1 yazdıktan sonra gerekli bilgileri doğru giriyorum ayarları kaydet kısmında.modemin bütün ışıkları sönüp baştan yanıyor ve ayarları kaydetmiyor.Modemi kırmak üzereyim nolur bir yardım

  73. ahm3t says on :

    Merhaba Burak Bey;
    Modemi kırmanıza gerek yok:) modemi satın aldığınız yere götürmeniz yeterlidir. Eğer kurulumu doğru ve eksiksiz yapıyorsanız modem ayarları içerisinde saklı kalması gerekmektedir. Ayarları kaydedemiyorsanız modem içerisindeki devre arızalanmış demektir. Teknik Servisine başvurunuz. Yeni alacağınız modem için bizlerden Teknik Servis talep edebilirsiniz.

  74. ahm3t says on :

    Merhaba Turgay Tarcan;

    “Merhaba. Ben Philips Wireless SNA6500 Router kullanıyorum. Evde iki laptop var. Daha düne kadar otomatik olarak laptoplardan biri internete bağlanabiliyordu. Diğerine de wireless’ı tanıtmak istediğimde şifremi unuttuğumu farkettim. Şifreyi resetleyeyim dedim, beceremedim, ayarlarla oynadım sanırım. Sonra şifreyi hatırladım ve her iki laptop’a da wireless’ı tanıttım ama bu sefer de web sayfalarını açamıyor. “Sınırlı erişime bağlı” diyor. Nasıl bunu sınırsız yapabilirim? Türk Telekom yardımcı olmuyor. “Bilgisayarcıdan teknik destek alın, kablosuz ayarlarınızın yeniden yapılandırılması gerekiyor çünkü” diyorlar. Sırf bunun için bilgisayarcı çağırmak istemiyorum. Nasıl kablosuz ayarları yeniden yapılandırıp sınırlı erişimi ortadan kaldırabilirim?”

    Yukarıda sormuş olduğunuz sorunun çözümünü basitçe anlatalım:
    Öncelikle bilgisayarınızda varolan kablosuz bağlantıları manuel olarak kaldırınız. Kablosuz Ağları gördüğünüz menüde sol kısımda yer alan “Gelişmiş Ayaları Değiştir” kısmına tıklıyoruz. Daha sonra açılan kutucukta ortada yer alan “Kablosuz Ağlar” kısmına tıklıyoruz ve alt kısımda yer alan “Yeğlenen Ağlar” kısmında yer alan tüm kablosuz bağlantıları siliyoruz.Kuruluma başlamadan önce modemimize reset atıyoruz. Modem açılışında uzun süre arkasında yer alan reset butonuna kalem ucu yardımıyla basıyoruz. Bu işlemi birkaç kez tekrarlayınız. Modem arayüzüne eriştiğiniz zaman eski ayarların silindiğinden emin olunuz. Daha sonra elinizde bir ethetnet kablosu mevcut ise bununla birlikte modem-bilgisayar bağlantısını sağlayıp modem webarayüzüne kurulumda anlatıldığı gibi erişip modemimizi baştan yapılandırıyoruz. Şifreleme tipi olarak WEP-WPA gibi tekniklerden birini seçerek modemin ayarlarını kaydedip modemiyeniden başlatıyoruz. Daha sonra tekrar kablosuz bağlantılarımızı arattığımızda sizin modeminizde listede görüntülenecektir. Kendi modeminizi seçip bağlan dedikten sonra karşınıza şifre girmeniz gereken bir ekran gelecektir. Bu iki satırlık ekrana üst ve alt kısma aynı şifreyi yazıp bağlan butonuna basıyoruz. Kurulumu sorunsuz yaptıysanız ve kullanıcı adı ve parola kısmını doğru yaptıysanız ve VPI/VCI (8/35) olacak şekilde ayarladıysanız. Şifre tanıma işlemi başarı ile gerçekleşip bağlandı uyarısını göreceksiniz. Bu aşamadan sonra bilgisayarınızı her açtığınızda modem kapsama alanı içerisindeyseniz otomatik bağlantı bir müddet sonra kurulacaktır.

    Tüm bu çözümler sorununuzu çözemediyse Teknik Servis sayfamızı okuyunuz.

  75. mehmet tekin says on :

    Kurulumu Bu kadar detaylı anlattığınız için teşekkür ederim. Aynı cihazdan bendede var ve kablosuz bağlantı sorunum var.Şu an cihazın lan-1 girişine kablo taktım ve laptopum kablo ile internete bağlanabiliyor.Ancak kabloyu çıkarttığımda yani kablosuz bağlantı kurmak istediğimde bağlantı sağlayamıyorum.Bilgisayarım Modem cihazımı ve hatta komşularımın modem cihazlarını görmekte ancak internet bağlantısı sağlayamıyorum.
    Bir ağa bağlan bölümünde modmemimin adını görebiliyorum ve zaten otomatik olarak bağlanıyor ve sağında bağlandı yazıyor ancak yukardada belirttiğim gibi internette google a bile giremiyorum.
    Yardımcı olursanız sevinirim.İyi çalışmalar.

  76. ahm3t says on :

    Merhaba Mehmet Bey;
    Öncelikle ilgi ve alakanız için teşekkür ederiz. Elimizden geldiğince açıklayıcı olmaya ve adsl kurulumları konusundan zengin kaynaklar sunmaya çalışıyoruz. Bunun yanında Teknik Destek Hizmetinide sunmaktayız.
    Modeminize şifre vermeden kablosuz bağlanmayı deneyiniz. Kablosuz şifrelemeden dolayı oluşan bir problem yaşıyor olabilirsiniz. Sorun çözümü için bizden Teknik Servis Hizmeti alabilirsiniz.

  77. Eyüp can says on :

    ahmet abicim selamlar abicim benim sorunum unable adls to vb. bişeler yazıyo usarname pasword felan diyo ( sanırım kullanıcı admı felan kontrol et diyo) ama kullancı adım felan doğru başka ne sorunu olabilir bu modem kullanılmış bir modem resetledim bende daha önce airtes modem kullanıyodum yardımcı olursan sevinirim çok güzel çalışma tebrik ederim abicim iyi günler :)

  78. ahm3t says on :

    Merhaba Eyüp;
    Açıkcası bahsettiğin problemi pek anlayamadım biraz daha açıklayıcı anlatırsan yardımcı olabiliriz. Birde modemi resetleyip kurulumu baştan yaparsan daha sağlıklı olur. Bu konuda bizden Teknik Servis Hizmeti alabilirsin.

  79. Eyüp can says on :

    Abi Haklısın acele yazıyomda ondan anlatamadım.
    Modemi resetleyip kurulumu baştan yaptım kurulum sonunda Unable To adsl gibi yazılar çıktı ve usarname or password (sanırım kullanıcı ad ve şifremi kontrol etmemi söylüyor) bende ingilizce çıkıyor da o adres ayrıca ülke seçiminde Türkiye olmadığı için kullanıcı kılavuzum others ı seçmemi söylüyor
    Bu modemi bi arkadaşımdan aldım daha önce o kullanıyordu
    Umarım yeterince açıklıyabilmişimdir .. Teşekkürler ilginizden dolayı

  80. Eyüp can says on :

    Alıntı : [Resetleme işleminden sonra kullanıcı adı ve parola kısmındaki eski veriler duruyorsa modem resetlenmemiştir demektir.] ||
    Peki resetlemek için ne yapacağız resetlediğimiz halde kullanıcı ad ve parola duruyor resetlemeyi yanlışmı yapıyoruz ben 1 dk civarında basılı tutuyorum reset düğmesine ??? Ayrıca ben TTNET Müş. Hiz. ni arayıp kullanıcı ad ve şifremi kontrol ettirdim hiçbir sorun yok internetim farklı bir modemde çalışıyor ama philips i takınca kurulum yapamıyorum online ışığıda yanmıyor :( sanırım modemimde sorun var :( Teşekkürler Ahmet Bey Abicim her şey için dediğin gibi farklı bir noktada deneyeyim birde . Eline Sağlık

  81. ahm3t says on :

    Merhaba Eyüp;
    Eğer modemine ait ayarları doğru yaptığından eminsen ve telefon hattında ve bilgisayarda problem yoksa sorun modemden kaynaklanıyordur. Reset atmak için üst üste birkaç kez uzun aralıklarla açıp kapatman gerekiyor modemi. Tabi bu esnada bir kalem ucu vasıtası ile reset butonuna srekli basını yani reset düğmesi basılı iken power tuşundan açıp-kapatınız.

  82. Eyüp can says on :

    Hee abi çok teşekkür ederim ben sadece o küçük düğmeye basılı tutuluyodum powr düğmesine dokunmuyordum bir de öyle deneyeyim çok teşekkür ederim herşey için :) 8)

  83. ahm3t says on :

    Rica ederim Eyüp, sorununu çözmeye yardımcı olabildiysek ne mutlu bizlere. bilgisayar-destek her sorun çözümünden sonra bunun mutluluğunu yaşarak çalışma azmini arttırıp siz değerli kullanıcılarımıza kaliteli hizmet vermeyi amaçlar.

  84. murat says on :

    İyi çalışmalar öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.
    Evdeki modemi komşularımla birlikte ortaklaşa kullanıyoruz. Bazıları kablosuz bazılarıda kablolu bağlandığı için kablosuz modem aktif durumda. Ancak modemime benden izinsiz olarak bağlananlar oluyor. Wpa ile şifreleme yaptım ama buna rağmen yine tanımadığım kişilerin bağlandığını gördüm. Bunu nasıl engelleyebilirim? Yani sadece izin verdiğim kişilerin internete bağlanmasını istiyorum. Saygı ve sevgilerimle

  85. murat says on :

    İyi çalışmalar modemimi komşular ile birlikte kullanıyorum. Ama benden habersiz bazıları benim kablosuz modemimi kullanıyor. Wpa ile şifreleme yaptım ama yine bağlanıyorlar. Sadece izin verdiğim kişilerin internete bağlanması için ne yapmam gerekiyor.

  86. ahm3t says on :

    Merhaba Murat Bey;
    Modeme vermiş olduğunuz şifre tipi olan WPA tekniği yüksek şifreleme yeteneğine sahiptir ve öyle denildiği gibi kırılma ihtimali vardır ama çok zordur. Örnekleme yapacak olursak uzun bir süre modeminizin açık olması ve sürekli bir halde modem-bilgisayar ikilisi arasında bir veri transferinin gerçekleşmesi gerekmektedir. Sizin ağınızı hackleyecek kişinin yaklaşık 40 saat kadar hattınızı dinlemesi gerekmektedir; dediğim gibi bu süre zarfında da sürekli modem-bilgisayar veri transferi yapması gerekmektedir. Bahsettiğiniz durum çok zor bir olay. Sanırım sizin ağınıza dahil olanlar diğer kullanıcılardan ağınızın şifresini alıp bağlanan kullanıcılardır. Şunu deneyiniz modeme verdiğiniz şifreyi değiştiriniz ve sizden başka kimse bilmesin bunu. 1 gün boyunca modeminizi kapatmayın ve sabaha kadar sürecek bir download ayarlayınız. Ertesi günü modeme bağlı kullanıcıları kontrol ediniz.Sizin dışınızda bir erişim olmuş ise şifreleme tipini tekrar değiştiriniz ve SSID yayınını durdurup ağınızı gizli hale getiriniz.

  87. seda says on :

    iyi günler. evde kablosuz internetimiz var. fakat bir tek benim yaşadığım bir
    sorun var.

    internete bağlandıktan bazen uzun bazen kısa bir süre sonra, sağ alt
    köşedeki 2 monitör önünde bir dünya simgesinin o dünyası sarı üçgen tabela
    içinde ünlem işaretine dönüyor ve monitörlerdeki yanıp sönmeler bitiyor.
    böylece internetim çalışmıyor. simgeye tıkladığımda ve bağlantılar
    açıldığında bu bağlantım için “sınırlı erişim” diyor.mecburen bağlantıyı
    koparıp tekrar bağlanıyorum. bağlandıktan gene kısa veya uzun bir süre sonra
    kopuyor internet. bazen bağlandıktan en fazla 1 dakika
    sonra bir daha kopuyor ve daha sonra arka arkaya hep aynısı oluyor ve
    mecburen interneti kullanamıyorum ve bilgisayarı kapatıyorum. (kablosuz
    internetimiz sınırsız ve evdeki diğer iki arkadaşımda böyle bir sorun yok.)

  88. ahm3t says on :

    Merhaba Seda Hanım;
    Öncelikle evdeki diğer kullanıcılar sizinle aynı anda mı internete giriyor? Eğer öyle ise bir ip çakışması yaşayabilirsiniz. İkinci olarak modeminiz şifreli mi? Şifresiz bir bağlantınız varsa modeminize başka kullanıcılar da erişim sağlıyordur buda yine ip çakışmasına neden oluyordur. Kendi bilgisayarınıza sabit ip vermeyi deneyiniz. Problem devam ediyorsa Teknik Servis hizmetimizden yararlanabilirsiniz.

  89. arzuman says on :

    arkadasim ben senin dedigin 192.168.2.1 numarasini firefox ve internet exporer sayfasina yaziyorum ama hiç bir sey çikmiyor yani sayfa açilmiyor su an internete ethernet kablosu ile de bagliyim kablosuz baglanmamda da bir problem yok tek derdim sifreleyememek sorun nedir aceba yorumlariniz için tesekkurler modemim philips snv/ 6520

  90. ahm3t says on :

    Merhaba Arzuman;
    Bu haberde anlatılan modem SNA6500 modeli olduğundan webarayüz şifresi farklılık gösterebilir. Buradaki modemin webarayüz erişim ip numarası 192.168.2.1 dir. Sizin modeminize ait webarayüz ip numarasını şu şekilde görebilirsiniz. Başlat çubuğundan çalıştır komutuna basınız. Daha sonra “cmd” yazıp entera basınız; karşınız dos komut satırı gelecektir. Burada şu komutu veriniz “ipconfig” enter tuşuna bastığınızda karşınıza gelen ekranda “Varsayılan Ağ Geçidi” , “Default Gateway” kısmında yazan numara modeminize ait webarayüz ip numarasıdır.

  91. umut says on :

    merhaba öncelikle yardımlarınınız cok tesekkür ederim gercekten cok yardımcı oluyorsunuz. benim philips sna6500 modemim var ilk baslarda sorun yoktu fakat şimdi sürekli sorun yasıyorum. özellikle gündüzleri internete bağlanamıyorum. bir gün nete giremiyorum birgün msne giremiyorum.msnin vermediğ hata kodu kalmadı. ama genelde geceleri fazla sorun olmuyor sorun varsa bile düzeliyor. anlamadım gitti.

  92. ahm3t says on :

    Merhaba Umut Bey;
    Öncelikle güzel görüşleriniz için teşekkür ederiz. Amacımız bilgiyi, bildiklerimizi mümkün olduğunca fazla kişiye ulaştırmak, kullanıcılara faydalı olmak. Umarım bunu başarabiliyoruzdur. Aynı hat üzerinde farklı bir modem kullanmayı denemenizi önerebilirim. Sorunun modem kaynaklı olup olmadığınız anlamış olursunuz. Bir diğer husus telekom çıkışlarını kullandığınız için DNS sorunu yaşıyorda olabilirsiniz. Bu durumun tespiti için dediğim gibi ya modemi başka bir kullanıcıda test ediceksiniz aynı sorunlar oluyormu kontrol ediceksiniz. Yada sizin hattınız üzerindeki farklı bir modemle uygulama yapıcaksınız. Ayrıca aşağıdaki linkten modeminizin firmware yazılımını güncelleyebilirsiniz.

    Philips SNA 6500 Firmware download

  93. zeynep says on :

    merhaba
    çok güzel bi şekilde anlatmışsınız kurulumu teşekkürler bunun için,dediğiniz gibi yaptım herşeyi fakat ülke seçiminde turkey seçeneği yok ,bende others seçeneğini işaretledim ama böyle yapıncada ,internet service provider bölümündeki seçenekler kapanıyo kullanamıyorum o bölümü,buna rağmen söylediğiiz protokol ü seçeneklerden girdim ama kurulumun son aşamasında bağlantı kurulamadı deniyo.

  94. umut says on :

    2 gündür gündüz girmiyorum. aksam 10 dan sonra giriyorum. fakat şimdilik bir sorun yok. sizin verdiğiniz dosyayı indirdim tıkladım sonra çalıstıra tıkladım bir bilinmeyen dosya çıkardı.bu dosyayı nereye atcam acaba.gerçi suan bişeyle oynamak istemiyorum sorun yok gibi. ama sorun olduğunda mesela msnye girmek istediğimde dns ayarları ve proxy ayarlarıyla ilgili sorun çıkıyor. bu modemdem önce tek portlu bir modem kullanıyodum onda bir sorun çıkmıyodu. bu modemle basladı genelde sorunlarım.eğer dns ile ilgili sorun yasıyorsam ne yapmalıyım?

  95. ahm3t says on :

    Merhaba Umut Bey;
    İndirdiiniz dosya modeminize ait Firmware dosyasıdır. Yani modemin kullanmış olduğu arayüze ait yazılımdır. Bu dosyayı önce bir yere açmanız gerekmektedir. Daha sonra modem içerisinden Firmware Update kısmını bulup bu indirdiğiniz dosyayı gösterip güncelleme işlemini yapmalısınız.(Bu işlemi deneyiminiz yoksa yapmayınız. Bu esnada olacak kesinti vs. durum modemi kullanılamaz hale getirebilir!) İkinci olarak modem kurulum ayarlarında Encapsulation ayarlarında (6 ncı resim) kurulumu PPPOA VCMUX olacak şekilde tekrar kurulum yapınız. MSN ve diğer işlemleri bu şekilde yapmayı deneyiniz. Ayrıca modeminizde yazılımsal bir problem de yaşanmış olabilir. Satıcınız ile görüşebilirsiniz. Kullanmış olduğunuz MSN sürümü hakkında bilgi verirmisiniz. Windows Live Messenger 8.5 kurup deneyiniz.

  96. ahm3t says on :

    Merhaba Zeynep Hanım;
    5 nci resmi incelerseniz seçiminizi ona göre yapınız. Eğer sizin modeminizde bu aşamalar yoksa modemde yazılımsal bir hata mevcut olabilir. Adsl hattınızın durumunu kontrol ediniz. ADSL linkine ait ışığın sabit bir biçimde yanması gerekmektedir. Kurulumu tamamlamış olsanız bile ADSL hattınız yoksa bağlantı kuramazsınız. Sorun çözümü için bizlerden Teknik Servis Hizmeti alabilirsiniz.

  97. aylin says on :

    Merhabalar
    Emekleriniz için önce çok teşekkürler…
    Philips SNA6500 modemimde yukarıdaki aşamalarla kurulumunu yaptım.Ethernet üzerinden bağlantımda hiçbir sorun yaşamıyorken,ethernet kablosunu çıkarıp kablosuz bağlanmaya çalıştığımda modemimi kablosuz ağ listesinde görüyorum,bağlanıyorum.”bağlandı” uyarısını almama rağmen sayfalara giriş yapamıyorum,açamıyorum sayfaları.Bununla ilgili yardımcı olursanız sevinirim,iyi günler..

  98. ahm3t says on :

    Merhaba Aylin Hanım;
    Modeminiz şifrelimi? Eğer şifresiz bir bağlantınız varsa WEP yada WPA şifreleme tekniklerinden birini kullanarak şifreleyiniz. Ayrıca notebook-masaüstü hangi sistemi kullanıyorsunuz? Sorun çözümü için bizden Teknik Servis Hizmeti alabilirsiniz.

  99. aylin says on :

    Notebook kullanıyorum.İlk kurduğumda şifre koymamıştım,daha sonra şifreledim.Fakat bu durumda değişen birşey olmadı.Şifrelide de şifreyi girdikten sonra “bağlandı” uyarısı geliyor fakat sayfaları açamıyorm.

  100. aylin says on :

    Yanlş anlamışım pardon,Vista kullanıyorum

  101. umut says on :

    merhabalar benim internette yine sorun çıktı. 2 gündür giriyodum. bugün aksama kadar da sorun cıkmadı. şimdide internete giremiyodum biraz bekledim girmeye basladı fakat bu kezde msnye girmiyor.live messenger kullanıorum proxy ayarlarında sorun olduğunu söylüyor. anlamdığım dün aksam yoktuda bugünmü sorun çıktı. verdiğiniz firmware i nereye atacam yardım edebilirmisiniz?

  102. ahm3t says on :

    Merhaba Aylin Hanım;
    Modeminiz ve işletim sisteminizden kaynaklanan problemler olabilir. Modem satıcınızla görüşmenizi önereceğim. Eğer imkanınız varsa farklı bir kablosuz modem kullanarak bir test yapınız. Eğer notebookunuz ile iletişim kurup internete bağlanabiliyorsanız Philips marka modeminizde yazılımsal bir sorun var demektir.

  103. ahm3t says on :

    Merhaba Umut Bey;
    Sizin sorununuz sadece modem kaynaklı olmayadabilir. İşletim sistemi sorunuda yaşıyor olabilirsiniz. Bu aşamadan sonra soru-cevap şeklinde çözülmeyecek bir konuma girdiği için lütfen Teknik Servis Hizmet kısmını okuyunuz.

  104. cengiz says on :

    merhabalar ahmet bey bütün sayfayı okudum tüm sorulara ayrıntıyla ve ilgiyle cevap vediğiniz için teşekkürler modemim philips cga5722 ama sanırım çoğu şey sizin anlatımını yaptığınız modemle aynı arayüzde aynı ben modemin kurulumunu ne cd den ne arayüzden tamamlayamadım yani kurulumdan adsl ayarları ve onaylayı şimdiye kadar göremedim cd den yaptığımda paremetreleriniz kaydedildi diyor ama internetle bağlantınız kurulamadı diyor arayüzden kurulum sihirbazında ise kablosuz ayarlarından öteye geçemiyorum bağlantı yok diyor ancak tüm kablolarda ve hattımda sorun yok ve garip bi şekilde arayüzden iss ayarlarını doğru bi şekilde girdiğim zaman kullanıcı ismimi ve şifremi girdiğim zaman internete kablolu ve kablosuz bağlanabiliyorum modemin adaptörünü çıkardığım zaman reset atıp tekrar arayüzden iss ayarlarını girmem gerekiyo yoksa bağlantı bulamıyor bu durum ilerde sorun çıkarır mı bu şekilde kullanıma devam etsem yoksa benim de sayfada bikaç kişiye söylediğiniz gibi modemden kaynaklanan yazılımsal bi sorunum mu vardır? uzun olduğu için özür..Teşekkürler

  105. umut says on :

    fakat ben istanbul dışında oturuyorum. işletim sisteminde sorun varmı bilmiyorum. internete giremediğimde hem laptopla giremiyorum hemde masaüstüyle.ayrıca bir iştetim sisteminde sorun varsa hiçbir zaman girememem gerekmezmi?

  106. ahm3t says on :

    Merhaba Cengiz Bey;
    Modem ayarlarıızı kayıt ettikten sonra saklı kalmalıdır. Modemi kapatıp açtığınızda, elektrik gidip geldiğinde etkilenmemesi gerekmektedir. Ayarlar saklı kalmalıdır. Sadece resetleme işlemi neticesinde ayarlarınız sıfırlanır, bunun aksi durumlarında modemde teknik bir problem vardır. Satıcınıza başvurmanızı öneririm.

  107. ahm3t says on :

    Merhaba Umut Bey;
    Modeminizi değiştiriniz.

  108. serdar says on :

    philips sna 6500 modemımın 3389 portunu açmak ıstıyorum bana yardımcı olurmusunuz

  109. ahm3t says on :

    Merhaba Serdar Bey;
    PHILIPS SNA 6500 KABLOSUZ MODEMLERDE PORT AÇMAK (RESİMLİ) ilgili konu yuarıda yer alan habere dahil edilmiştir. Makalemizi incelerseniz sorunuzun cevabını alacaksınız. Farklı sorularınız varsa yine yorum kısmından belirtiniz.

  110. Serkan says on :

    Merhaba

    Böyle bir anlatımn hazırladığınız için teşekkür ederim.

    Ellerinize sağlık

  111. ahm3t says on :

    Merhaba Serkan Bey;
    İlginiz için teşekkür ederiz. Kullanıcılarımızdan ufak bir isteğimi. Sayfaların sağ kısmında yer alan reklamlarımıza tıklamalarıdır. Bir takım giderleri karşılamak için faydalı olmaktadır:)

  112. serkan says on :

    gerçekten çok işime yararı çok teşekkürler.Modemi kurdum ama şifrelemesini yapamamıştım. İyi oldu

  113. ahm3t says on :

    Merhaba Serkan Bey;
    Günümüzde yaygınlaşan kablosuz modem ve notebook kullanımı ile modem webarayüz şifrelemesi ve kablosuz ağ şifrelemesi ihtyiaç haline gelmiştir. Kablosuz modemlerinizi şifreleme yapmadan kesinlikle kullanmayınız. Şifreleme tipini eğer cihazınızın destekliyorsa WPA olacak şekilde yapılandırınız.

  114. Selçuk says on :

    Merhaba Ahmet bey bendeki sorun. bütün parametreleri doğru yazdığım halde sürekli . telekom şifrenizi kontrol edin sayfasına yönlendirmesi. Aynı şeyleri defalarca yaptığımda (belki 15 defa) en sonunda bağlanıyor ama herhangi bir ip değişimi yapma veya elektrik kesintisinde tekrar şifre ve kullanıcı adı sayfasına yönlendiriyor olması. modemde şifreleri unutma söz konusu değil aynen duruyor şünkü kullanıcı adı ve şifre. Sorunun nerden kaynaklandığını hala çözemedim modem arızalı olabilirmi. Cevabınız için şimdiden teşekkürler.

  115. ahm3t says on :

    Merhaba Selçuk Bey;
    Modeminizin arızalı olma ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Çünkü 172 veya 173 numaralı tam hatırlayamadım Telekom Bilgilendirme sayfasına gidiyorsanız bu demektir ki kullanıcı adı ve parola doğru değil. Bu şu durumda geçerlidir. Modeminizi başvuru yaptığınız ADSL hattına takmıyorsunuz yada ADSL’e başvurduğunuz zaman size verilen kullanıcı adı ve parolasını kullanmıyorsunuz. Bu iki durumu kontrol ediniz. Eğer problem olmadığını düşünüyorsanız modeminizi satıcınıza götürün kontrol etsinler.

  116. SERKAN says on :

    merhaba benim sorunum modem ayar sayfasının çıkmaması
    adres çubuğuna 192.168.2.1 yazıp enter a bastığımda hiçbirşey olmuyor.Us Robotics marka modemimle internete bağlanabiliyorum ama philips sorun var…
    Bu konuda acil yardımlarınıza ihtiyacım var.

  117. ahm3t says on :

    Merhaba Serkan Bey;
    Ip yapılandırmanız el ile mi ayarlanmış durumda? Kullanmış olduğunuz tarayıcı nedir? Philips modem başka bir bilgisayara bağlanınca çalışıyor mu? Bu gibi sorulara yanıt verirseniz daha sağlıklı cevaplar alabilirsiniz.

    Serkan Bey;
    Smileadsl yetkili kişilerinden gelen maili aynen size aktarıyorum umarım faydalı olur:

    From: Smile ADSL [mailto:bilgi@smileadsl.com]
    Sent: Monday, August 18, 2008 5:42 PM
    To: admin@bilgisayar-destek.com
    Subject: Re:Merhaba

    Airties modem markasının kurulu olduğu bir bilgisayar üzerinde farklı bir modem kurulumu gerçekleştirilebilmesi için, bilgisayarda kurulu olan Airties hizmet programının kaldırılması ve herhangi bir modem kurulum programramının yüklü olmaması gerekmektedir.

    Airties hizmet programı bilgisayar üzerinde silindikten sonra farklı bir modem kurulum işlemi sağlanabilir.

    Göstermiş olduğunuz anlayış için teşekkür ederiz.

    Smile Adsl ile ilgili her türlü görüş, öneri ve isteklerinizi 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren 0212 444 33 75 numaralı smile adsl gülümseten hat’tı arayarak ya da bilgi@smileadsl.com adresine e-posta göndererek bildirebilirsiniz.

    Smile Adsl’i tercih ettiğiniz için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla,
    Smile Adsl Gülümseten Hat

  118. SERKAN says on :

    hem firefox hemde Internet Explorer kullanıyorum her ikisiylede denedi olmadı. ip yapılandırmasını el ile de ayarladım ama olm uyor. başka bir bilgisayarda arayüz sayfasına giryor du. işletim sistemim de vista 64 bit

  119. ömer says on :

    ben philips cga5722 model modemimi yeni aldım ama sadece bir kere internete girebildim.192.168.2.1 i adres çubuğuna yazdığımda sayfa görüntülenemiyor diyor.Sürekli cd den yüklemeyi deniyorum ama orada hiçbir sorun çıkmıyor.innternet bağlandı yazıyor ama internete girilmiyor ve menüye döndüğümde kablosuz şifreleme ayarları açılması gerkirken açılmıyor.Şimdiden yardımlarınız için teşekkkürler.

  120. ahm3t says on :

    Merhaba Ömer Bey;
    Kullanmış olduğunuz modem veya servis sağlayıcı ile ilgili sorun olabilir. Adsl hattınızın sabit olduğundan eminmisiniz? Modeminiz farklı bir noktada ve bilgisayarda sağlıklı çalışıyor mu?Bu durumları kontrol ediniz.

  121. duygu says on :

    ben laptopuma format attım ondan beri kblosuz bağlanamıyorum kablosuz ağları görüntülüyo ama ama ağ anahtarı istiyo we bende böyle bi şifre yok ilk ayarları bilgisayarcı bi arkadş yapmştı ve bana böyle bi şifre wermedi ayrıca ip yi adres satırına yazınca da görüntülenemiyor diyo yardım ederseniz sewinirim

  122. duygu says on :

    acaba şifreyi bilmediğim için modeme reset atsam olur mu?= resetledikten sora modem cd sini takıp tekrar kurmama mı gerekir ?

  123. ahm3t says on :

    Merhaba Duygu Hanım;
    Kablosuz olarak modeme bağlanabilmeniz için kesinlik vermiş olduğunuz şifreyi bilmelisiniz. Bunu dışında kablosuz erişim kuramazsınız. Bu durumu şu şekilde düzeltebilirsiniz. Ethernet bağlantısı ile (kablolu bağlantı) modeme bağlanarak modeme verdiğiniz WEP veya WPA şifresini değiştirebilirsiniz. ancak bu şekilde tekrar kablosuz iletişim kurabilirsiniz. Fakat burada şöyle bir sorun çıkabilir. Modemin webarayüz şifreside default değerinden farklı bir şey yapıldıysa o şifreyide bilmiyorsanız webarayüze girmeniz yine imkansız maalesef. Bu durumda tek yapacağınız şey modeminize reset atmak ve baştan kurmaktır. Bu konularda bizden teknik servis hizmeti alabilirsiniz.

    Teknik Servis Hizmeti

  124. avril says on :

    Merhaba,

    philips sna6500 kablosuz modemim var.
    3 gündür kablosuz olarak bağlanamıyorum, fakat kablo ile bağlanabiliyorum.
    Laptopumda xp sistemi var, Kablosuz ağ seç penceresinde ağlarda kablosuz ağım görünüyor, fakat “otomatik” yazıyor, “bağlan” tuşuna tıklıyorum, “windows ağa bağlanırken bekleyin” diyor ve bağlanmıyor dakikalar boyunca.
    Evim müstakil ve çevremde kablosuz ağ kullanıcısı olmadığı için modemimde şifre de kullanmıyorum.
    Ayrıca bende SonyPSP ve Sony Playstation 3 de var.
    Yine bu 2 oyun konsolu kablosuz ağımı görüyor ama bağlanmıyor.
    Modemimi defalarca fabrika ayarlarına döndürdüm resetledim fakat aynı durum, kablo ile bağlanmak zorunda kalıyorum 3 gündür. Modemde kablosuz ışığı da yanıyor ayrıca,fakat hiçbir wifi teknoljisi desteklyen cihaza bağlanmıyor.

    Yardımlarınıza teşekkür ederim.

  125. ahm3t says on :

    Merhaba Avril;
    Modeminizi resetlediğiniz ve fabrika ayarlarına döndürdüğünüz halde ve birden fazla farklı cihazla deneme yaptığınız halde yine de şifresiz olan modeminize kablosuz olarak hiçbir şekilde bağlantı kurulamıyorsa modeminiz teknik bir arızaya uğramış demektir. Satıcınıza başvurunuz.

  126. Cihan says on :

    Merhabalar.Sitenize baktm ama pek bilgi bulamadım sorunumla ilgili.Philips CGA65 modemini aldım .(CGa olduğu kesin numarasını hatırlayamadım).CD sini taktım.Tüm adımları yaptım.Eski modemimde kullandığım telefon ve ethernet kablosunu ona taktım.Power filan hepsini halletim.Ama kutudan çıkanları kullanmadım.Sonra kurulum tamamlandı.Wi-fi yi aktive ettim.Bana şifre-kullanıcı adı verdi.İnternete bağlısınız dedi fakat hiçbir tarayıcıda internete giremiyorum.Hiçbir sayfayı gezemiyorum.Aynı sorun olmuştu usr modemde bimeks hemen yapmıştı.Sonra dedim 192.168.2.1 yazıp modemin arayüzüne bakıyım.Kurulumu filan halletim.Kablolu olarak kullanamıyorum.Kablosuz olarakta gözükmüyor.Aslında bi tane philips gördüm ama sinyal gücü mükemmel olması gerekirken çok iyi.Bende dibindeyim modemin şüphelendim.Ne yapıcam=?

  127. ahm3t says on