US ROBOTICS 9108 A WIRELESS (KABLOSUZ) ADSL MODEM KURULUMU:

ROBOTICS 9108A WIRELESS (KABLOSUZ) MODEM KURULUMU:

Aşağıdaki resimli örneklerde size wireless (kablosuz) modem kurulumu, kablosuz ağınızın şifrelenmesi, modeminiz üzerinde port açma.kablosuz ağınıza verdiğiniz şifreyi değiştirme gibi herkesin merak ettiği konuları anlatmaya çalışacağım. Daha fazla konuda yardım almak için iletişim kısmındaki mail adresinden yardım isteğinde bulunabilirsiniz.

Not: Anlatım Microsoft Xp işletim sistemi üzerinde anlatılmıştır.

Öncelikle modemimize ait gerekli bağlantıları (telefon hattı, ethernet bağlantısı) gibi işlemleri yaptıktan sonra modemin bilgisayarımızdan aldığı IP nosunu öğrenmemiz gerekmektedir. Modem kurulumunu wireless(kablosuz) biçimde değilde bilgisayar ile modem arasındaki bağlantı ethernet kablosu ile sağlandığı durumda yapmanız tavsiye edilir. Nedeni wireless(kablosuz) kuruluma başlarsanız modeme vereceğiniz şifreden sonra tekrar bağlantı kurulumunda sorun yaşayabilirsiniz. Bu nedenle ilk kurulumu kablo bağlantısı kurulu iken yapmanız daha sağlıklı olur.

Başlat > Denetim Masası > Ağ Bağlantıları > Yerel Ağ Bağlantısı > Ters Tıklama ile Status Ekranına gelme > Bu kısımda yer alan destek sekmesindeki “varsayılan ağ geçidi” kısmındaki ıp: 192.168.1.1 modemin bilgisardan aldığı numaradır. Bu numarayı kullandığınız tarayıcı ne ise (İnternet Explorer, Firefox, Opera vb.) onun adres satırına yazıp enter ile modem arayüzüne erişiyoruz.Bundan sonraki kısımlar kurulum ile alakalıdır.

RESİMLERİN ORJİNAL BOYUTLARINI GÖRMEK İÇİN ÜZERİNE TIKLAYINIZ…

ROBOTICS

ROBOTICS

ROBOTICS

ROBOTICS

ROBOTICS

1- Karşımıza gelen ekran başlangıç ekranıdır. Buradan start a basıp adım adım kuruluma geçiyoruz.

ROBOTICS

2- Bu kısımda modeme ait telekomun kullandığı standart bağlantı protokolleri mevcuttur.

ROBOTICS

3- Protocol kısmında PPOE, VPI:8 VCI: 35 değerlerini seçiyoruz. Alt kısımda yer alan DSL LOGIN kısmına telekomun size vermiş olduğu kullanıcı adı: örnek@ttnet ve parola: 123456789 yazıp next tuşu ile diğer adıma geçiyoruz.

ROBOTICS

4- Bu kısım; kablosuz ağınıza vereceğiniz isim ve kablosuz ağınızı şifreleme kısmıdır. “Network Name” kısmını kablosuz ağların görüntülendiği kısımda kendi ağ adınızı ne görmek istiyorsanız onu yazınız Örnek: “deneme ofisi”. Security kısmında ise kablosuz ağınızı şifreleme kısmıdır. Burayı mutlaka doldurmanız gerekmektedir. Dışarıdan birilerinin ağınıza erişimini istemiyorsanız bu adımı mutlaka ygulayınız. Method olarak WPA2 and WPA seçmeniz güvenliğinizi arttıracaktır. Pass phrase kısmınada kendi belirleyeceğiniz bir şifre koyunuz. Örnek: abc123456de. Daha sonra next ile diğer adıma geçiniz.

5- “Device Login” kısmı önceden de bahsettiğim gibi modem arayüzüne erişim için gerekli şifredir. admin-admin kalması akılda kalıcı olması açısından seçilebilir. Tabi farklı bir şifre vermenizde problem oluşturmaz. Bu şifreleme kısmında unutulmaması gereken şey Türkçe karakter (ğ,ü,ö,ş) kullanılmamalıdır. Şifrenizi belirledikten sonra next ile diğer adım olan son aşamaya gelmiş bulunmaktayız.

ROBOTICS

6- Bu kısımda ise modeminize ait yapılandırma hakkında bilgileri görmektesiniz.

ROBOTICS

7- Bu kısımda modeminize ait genel durumu kontrol edebilirsiniz. Bağlantınızda problem olduğunu düşünüyorsanız eğer bu kısımdaki menulerden kontrol edebilirsiniz.

ROBOTICS

8- Bu kısımda ise oluşturmuş olduğunuz bağlantıyı tekrar yapılandırabilir, DNS ayarlarınızı değiştirebilirsiniz.

ROBOTICS

9- Bu kısımda ise modeminini Yerel Ağınız için yapılandırabilirsiniz.

ROBOTICS

10- Bu kısımda ise wireless(kablosuz) ağınızı yeniden adlandırabilir, birtakım bağlantı problemleri için çözüm üretebilirsiniz. Frekans ayarlarını değiştirebilirsiniz.

ROBOTICS

11- Bu kısım Wireless(kablosuz) ağınızın güvenlik ayarlarını yapıp tekrar değiştirebileceğiniz, port yöndelendirmesi, mac adresi filtrelemesi yapabileceğiniz menüdür.

ROBOTICS

12- Bu kısım ise donanımınıza ait teknik bilgileri içermektedir. Modemizi herhangi bir durumda reset lemek için, yüklemiş olduğunuz ayarları default duruma geçirmek için kullanabilirsiniz.

13-20) Bu kısımda yapmış olduğunuz ayarları değiştirmeniz gerektiğinde kullanmaznı gereken menudur. Mesela modemi ofis te kullanıyorsunuz fakat başka bir yere taşındınız modem ayarları artık geçerli olmayacağı için telekomun size verdiği yeni kullanıcı adı ve parola yı bu menuden girerek değiştirebilirsiniz ( Nakil sırasında kullanıcı adı ve parola nız sabit kalırsa bu işlemi yapmanıza gerek yoktur)

ROBOTICS

ROBOTICS

ROBOTICS

ROBOTICS

ROBOTICS

ROBOTICS

ROBOTICS

21-23 ) Bu kısımda ise kablosuz ağınıza vermiş olduğunuz şifreyi ve şifreleme tipini değiştirebilirsiniz.

ROBOTICS

ROBOTICS

ROBOTICS

24- Bu menude modeme ait istatistik bilgilerini görebilirsiniz.

ROBOTICS

25- Bu kısımda yer alan Device Login menusunden modem arayüzüne erişim şifrenizi değiştirebilirsiniz.

ROBOTICS

26-27) Bu kısımda yer alan “Virtual Servers” menusunden modeminize port açıp yönlendirme yapabilirsiniz. Özel uygulamalar (limewire, emule,azureus, radmin, remote desktop vb.) için port yönlendirmelerini bu menuden gerçekleştirebilirsiniz.

ROBOTICS

ROBOTICS

Modem kurulumları hakkında daha detaylı bilgi almak için iletişim kısmında yer alan adresten bilgi alabilirsiniz.

Bu makalede yer alan resimleri ve bilgileri kaynak göstermek şartı ile dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.

6,154 kez okundu.

Etiketler: , , , , , ,

US ROBOTICS 9108 A WIRELESS (KABLOSUZ) ADSL MODEM KURULUMU:” için 22 Yorum

  1. özbür says on :

    Kardeşim ellerine sağlık süper olmuş.Bunun sayesinde adsl modem kurulumu çok kolay artık :)))

  2. Auto Loans says on :

    I gained knowledge on US ROBOTICS 9108 A WIRELESS (KABLOSUZ) ADSL MODEM KURULUMU: from my mom Tracey . This is sensational statistics and also much accurate .

  3. seda erk says on :

    burada yazan bilgilerden gerçekten çok faydalandım. Bence robotics adsl modem kurmakta zorlanan arkadaşlar bu linke bir göz atmalı. emeğinizie sağlık..

  4. Tekin Ofdağ says on :

    Ahmet Bey,
    Baştan sona sizin anlatımlarınızla mükemmel bir şekilde bu modemi kurdum. Emeklerinize sağlık.
    Bir hususda yardımınızı rica edeceğim:
    Ben modemi ethernet kablosu ile kullanırken modemin kablosuz yayınını açıp kapayabilirmiyim?

    Çok yakınımda olan modemin evde başka birisi kablosuz olarak kullanmadığı zamanlarda yaydığı dalgalara maruz kalmak istemiyorum. Ben devamlı kablo ile kullanacağım. Eşim içerden laptop’unu kullanmak istediği zaman kablosuz yayını açacağım, işi bitince kablosuz yayını kapatacağım.
    Bu mümkün mü?

    Wireless setup’taki “allow wireless connections” ve “broadcast network name” deki kutucuklardaki işaretleri kaldırmak buna yaramıyor.
    Bu kutucuklar modemin kablosuz dalga yaymasını kapatmıyor. Modem bu dalgaları yayıyor ancak onlar başkalarının bu modeme bağlanmasını veya bu ağı görüp görmemesini engelliyor.

    Oysa ben, modemin anteninden yaydığı dalgaları nasıl kapatıp açarım, bu mümkün mü diye soruyorum.
    Tabii ki modemi kapatırsam yaydığı dalgalar durur ama ben kablosuz yayını kapattığım zaman kablo ile bağlantımı sürdürmek istiyorum.

    Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
    Saygı ve sevgilerimle
    Tekin Ofdağ

  5. ahm3t says on :

    Merhaba Tekin Bey;
    Şimdi şunu belirteyim iki türlü yöntem var. Kullandığınızın modemin menüleri ezberimde olmadığı için cevap vermekte biraz zorlanacağım nerde neyi tıklayacağınız konusunda. Ama aklımda olan kadarıyla izah edeyim:

    Birinci yöntem kablosuz yayını durdurmak (essid). Bu durumda modem kablosuz yayını devam ettirir ama yayın adını kimse göremez.sadece önceden bu modeme bağlanmış kullanıcılar otomatik olarak bağlanır. Buda ne kadar devam eder derseniz bu yapılan kablosuz bağlantı manuel olarak silinene kadar. Sildikten sonra tekrar yayın aramanız gerekeceği için kapalı olan yayını doğal olarak bulamayacaksınız. Bunuda aşmak için kablo bağlantısı kurarak durumu düzeltmektir.

    İkinci yöntem ise kablosuz modülü durdurmaktır. Yani modem kesinlikle kablosuz bir yayın yapmaz.bu ne demek oluyor yukarıda bahsettiğim daha önceden bağlı olan bilgisayarlar bile bağlanmaz.

    Bunların yeri hangi menüde derseniz ondanda kısaca bahsedeyim.

    Aşağıdaki linkte yer ala resimde gördüğünüz kısma geliniz ve orada yer alan iki kutucuğun içini boşaltınız. Alttaki kablosuz yayın adını durdurur. Üstteki kutucuk ise kablosuz modülü durdurur.

    http://www.bilgisayar-destek.com//teknik/adslmodemkurulum/r9108/usr.jpg

  6. Tekin Ofdağ says on :

    Çok çok teşekkür ederim.
    İlginize, sabrınıza, yardımseverliğinize minnettarım.
    Sevgiler, saygılar

  7. ahm3t says on :

    Rica ederim. İlgi ve alakanıza bizlerde teşekkür ederiz.

  8. Mustafa Dirona says on :

    Arkadaşlar bende de aynı modemden var fakar cd’si elimde yok. ip ile tarif ettiğiniz gibi yüklemek istiyorum fakat. tarayıcıya 192.168.1.1 ip’sini girince sayfa görüntülenemiyor diyor. sorun ne olabilir acaba…?

  9. ahm3t says on :

    Merhaba Mustafa Bey;
    Bazı modemlerde webarayüz ip numarasu değişiklik gösterebilir. Size ait modem webarayüz ip numarasını görmek için şunu yapınız. Başlat>Çalıştır>cmd yazdıktan sonra enter tuşuna basınız. Karşınıza gelen siyah ekranda şu komutu yazınız.

    ipconfig daha sonra enter tuşuna bastığınızda aşağıda numaralar sıralanır. Bunlardan “Varsayılan Ağ Geçidi” kısmında yer alan numaralar sizin modeminizin webarayüzüne erişmek için kullanacağınız ip numarasıdır. Burada herhangi bir numara görüntülenmiyorsa bağlantıda bir problem var demektir.

  10. Mustafa Dirona says on :

    Söylediklerini harfiyen yaptım varsayılan ap geçidi 192.168.1.1 çıktı fakat ip’yi tarayıcıya girdiğimde yine aynısı yani sayfa görüntülenemiyor…

  11. ahm3t says on :

    Merhaba Mustafa Bey;
    Farklı bir internet tarayıcı kullanarak modem webarayüzüne erişimi deneyiniz. Firefox, Opera gibi alternatif browserlar deneyiniz.

  12. Mustafa Dirona says on :

    modeme reset atıp eternet kablosunu değiştirdim ve ağ bağlantılarım/yerel ağ bağlantısına sağ tıklayıp durumu seçtiğimde varsayılan geçit 192.168.100.10 yazıyor. ben de browsere 192.168.100.10 yazdığımda kullanıcı adı ve şifresi istiyor. kullanıcı adı:admin şifre:admin şeklinde girdiğimde kabul etmiyor ve ayarlar bölümüne geçemiyorum…..?????

  13. ahm3t says on :

    Merhaba Mustafa Bey;
    Varsayılan ağ geçidinin belirttiğiniz rakam olması çok garip? İlk kez bu şekilde bir ip duydum. Bu ip numarası 192.168.1.1 olmalıdır. Webarayüzüne eriştiğiniz zaman parola kısmını boş geçip enter tuşuna basınız. Bu arada sorun çözümü için bizden Teknik Servis Hizmeti alabilirsiniz.

  14. Mustafa Dirona says on :

    ilginiz için çok teşekkür ederim. sağolun

  15. guner gungor says on :

    mrhb dedıklerını yaptım olacagını umut edıyorum olsada olmazasada tesekkurler emegın ıcın!

  16. ahm3t says on :

    Merhaba Güner Bey;
    İlginiz için teşekkür ederiz. Kurulumun takıldığınız, zorlandığınız aşamalarında bu haber başlığı altından sorularınızı gönderebilirsiniz. Hızlı ve doğru bir şekilde yanıtlanacağınan emin olabilirsiniz.

  17. ege says on :

    mrb.. ben leptobumla http://www.oyunpiyat.com sitesine girdiğim an blg kendini resetliyor.Fakat başka bir leptobla benim modemimden aynı siteye girebiliyor ilginç tarafı, ok problem benim leptopda dicem fakat başka bir modemle denediğimde aynı siteye çok rahatlıkla girebiliyor bu neden olabilir yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

  18. ahm3t says on :

    Merhaba Ege;
    Size tavsiyem kullanmış olduğuunz işletim sistemine ait son güncellemeleri yapınız. Daha sonra Us Robotics’in bu sayfasında yer alan modeminize ait yazılımı (firmware) güncelleyiniz. Ayrıca bilgisayarınızda herhangi bir antivirüs veya internet security programı mevcut mu? Eğer varsa modeminizin güvenlik ayarları ile ilgili sorun oluşturması muhtemeldir. Burada anlatılanları yaptıktan sonra durumumu tekrar kontrol ediniz.

  19. ege says on :

    Merhaba Ahmet bey;
    Herşeyden önce iletimime cevap verme inceliğini gösterdiğiniz için çok tşkederim.İşletimim sistemimi sürekli güncelliyorum,ayrıcada antivirüs programlarımıda ayarlıyorum,modemi güncellememiştim bugüne kadar ama….yalnız beni yönlendirmiş olduğunuz sayfadan hangisini indirmem gerekiyor acaba, modemim U.S Robotics 9108 çok tşklr…………

  20. ahm3t says on :

    Merhaba Ege Bey;
    Sizin indireceğiniz dosya aşağıdaki dosyadır.

    Installation ve Bellenim Arşiv
    EasyConfigurator Sürümü 2.61
    9108a-EC-2.61.zip

    Ayrıca aşağıdaki formu doldurup gönderirseniz yazılım güncelleme konusunda US Robotics teknik servis yetkilileri size daha fazla yardımcı olacaktır.

    USRobotics yardım teknisyeni

  21. ege says on :

    ahmet bey…
    İlginiz vede alaknız için çok tşkederim ama ne yazik ki dediklerinizi harfi harfine yerine getirdiğim halde ne yazik ki çözüme ulaşamadım :))) durumum gerçekten çok ilginç güldüğüm için de kusura bakmayın ama inanın çaresizlik vede sinirden…Yinede çok tşkler

  22. ahm3t says on :

    Tekrar merhaba Ege Bey;
    Bu konuda soru-cevap şeklinde sizin sorununuz tespit etmek ve çözmek zor. Bu yüzden yukarıda belirtilen adresi kullanarak US Robotics teknik personelinden yardım isteyiniz. Alternatif olarak bizden yerinde Teknik Servis Hizmeti talep edebilisiniz.

Yorum Yap