
Canonical gurubu Ubuntu Linux dağıtımının en son sürümünü ortaya çıkarmaya hazırlanıyor. Ubuntu Linux 8.10 bu perşembe indirilmeye hazır olacak. Yeni sürümle beraber gelecek özelliklere kısaca değinelim:
- Canonical bu yeni sürümde bağlantı meselesine de eğilmiş gibi görünüyor. Ubuntu Linux artık 3G mobil bağlantı desteği de sunacak. Böylece kullanıcılar kablosuz ağ ve cep telefonu ağı arasında çabucak geçiş yapabilecek.
- Ubuntu 8.10 ile bilgisayar sahipleri, misafir kullanıcı hesapları açarak kendi özel bilgilerinin başkaları tarafından görülmesinin ve değiştirilmesinin önüne geçebilecek.
- Yeni sürüm sadece bir USB bellek yardımıyla yüklenebilecek. Bu özellikle Netbook sahipleri için hayati bir kolaylık sağlayacak.
- GNOME’un en güncel sürümü 2.24′le beraber geliyor: Yeni chat istemcisi, dahili zaman göstergesi, Ekiga 3.0 görüntülü ve sesli konferans aracı ve daha birçok yenilik.
Ubuntu 8.10 Desktop Edition’ı 30 Ekim günü bu bağlantıdan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
kaynak: http://www.pclabs.com.tr/2008/10/28/ubuntu-810-persembe-gunu-cikiyor/
Benzer Yazılar
Oracle, EMEA Bölgesinde Yüksek Performans Gösteren Uzman İş Ortaklarını Ödüllendiriyor
Hong Kong ve Tayland phishing saldırılarında ilk sıradalar
Intel DirectX 10 Sürücüsünü Kullanıma Sundu

0 Yorum.